directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 09:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dissabte, 20 d'octubre de 2018 19:06 h

El Museu del Disseny s'omple d'activitats creatives per a nens en una jornada dedicada a apropar al públic familiar

La segona edició de la festa del 'Disseny en família' ofereix tallers de ceràmica, estampació, creació de motlles així com contacontes i curtmetratges per als més petits

ACN Barcelona.-El Museu del Disseny s'ha omplert d'activitats per a nens al llarg d'aquest dissabte en la segona edició de la festa del 'Disseny en família'. La jornada, que vol acostar el museu al públic familiar, ha donat el tret de sortida a la temporada d'activitats per als més petits que es fan durant el curs escolar a l'equipament cultural. Ceràmica, estampació, impressió o creació de motlles són alguns dels tallers que s'hi han presentat. També hi ha hagut espai per als contes, curtmetratges i jocs de construcció i memòria. El fil conductor de les activitats és "el disseny i la creativitat", segons ha explicat la responsable d'activitats i serveis educatius del Museu del Disseny, Carmina Borbonet, a l'ACN, que ha concretat que enguany s'ha ampliat l'oferta i han ocupat "molt més espai" que en l'edició de l'any passat.

L'objectiu de la jornada és apropar-se al públic familiar i presentar les activitats que poden fer els nens durant els caps de setmana a l'espai del museu situat a la plaça de les Glòries. Segons ha afirmat Borbonet, el familiar és un públic que els demana cada cop més. La responsable d'activitats i serveis educatius del Museu del Disseny ha assegurat que entre les famílies que s'han apropat a l'equipament cultural n'hi ha que ja són "fidels" a les activitats però també algunes "que trepitgen per primer cop el museu". "Arribem a un públic molt ampli", ha afirmat Borbonet. En total, s'han fet 12 activitats diferents repartides en diversos torns, entre les 11 i les 18 hores. Una d'elles ha estat l'acció participativa de la 'Guerrilla de Ganxet' que ha decorat la barana del pont d'entrada al museu, amb l'ajuda de nens i els seus familiars, amb una tècnica de tapís que consisteix a nuar fragments de roba en unes plaques-xarxes individuals que han conformat un mural. Entre les activitats programades especialment per a la jornada de 'Disseny en família' hi ha hagut dues contacontes. Una d'elles s'ha fet al mig d'una de les exposicions permanents del museu, sobre un dinosaure que s'empassa objectes, i l'altra ha estat una projecció audiodescrita que ha permès als més petits descobrir el món des de la mirada d'un gos pigall. Les famílies també han tingut accés a les exposicions del museu.D'altra banda, els nens també han pogut fer jocs de memòria amb objectes del Museu del Disseny i jocs de construcció amb peces rectangulars de fusta. A banda de les activitats específiques per a la festa d'aquest dissabte, les famílies també han pogut provar els tallers que el museu ha preparat per aquest curs escolar: manipulació de ceràmica, estampació a mà, fabricació d'objectes i impressió.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.