directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Gironès doble fletxa Dissabte, 20 d'octubre de 2018 22:44 h

Elisabet Casanovas omple d'emocions el Teatre de Salt amb la colpidora història de Cassandra

L'actriu arrenca una llarga ovació del públic del Temporada Alta posant-se a la pell d'una immigrant transsexual en un monòleg d'hora i mitja

ACN Salt.-El Teatre de Salt (Gironès) s'ha omplert aquest dissabte per veure 'Kassandra', un monòleg d'hora i mitja interpretat per l'actriu barcelonina Elisabet Casanovas, que s'ha emportat una llarga ovació al final de l'espectacle. L'obra arrenca amb sorpresa, i és que és la pròpia actriu qui rep el públic enmig d'una sala de festes amb música dels 80. Una alegria inicial que es transforma en drama quan explica la seva història. Tot en anglès, però el públic no es perd res, en cap moment. Malgrat la solitud del monòleg, Casanovas no ha estat sola en cap moment, i és que les interpel·lacions amb els 250 espectadors del Teatre de Salt han estat constants. Una proposta potent, dirigida per Sergi Belbel que el Temporada Alta ha portat a escena i que ha tingut una gran acollida per part del públic gironí.

La sorprenent posada en escena sobta els espectadors. Qui els rep i ve a saludar, és una Isabel Casanovas que encarna una dona transsexual i que fuig de la guerra. L'espectacle ofereix tots els visos de ser una comèdia, i és que l'actriu inicia el monòleg d'hora i mitja parlant d'ella i ironitzant amb el moment en què va decidir que volia ser noia. A més es pren la llicència d'intepel·lar constantment el públic. De fet, dos espectadors col·laboren amb ella traduint les paraules més complexes de l'anglès.Els primers vint minuts de funció Cassandra genera humor, i destil·la alegria, però la història comença a canviar quan explica d'on fuig. La guerra, és un dels conceptes més escoltats en una obra que evidencia la potència de la protagonista. El públic també és clau en la funció ja que es reparteix entre les butaques del teatre i la cinquantena de cadires que rodegen l'escenari, en un ambient de bar parisenc. Casanovas contínuament interactua amb ell i apropa una història colpidora.El resultat acaba sent un monòleg dirigit per Sergi Belbel que els espectadors del Teatre de Salt han reconegut amb una llarga ovació a l'actriu barcelonina, visiblement cansada després d'una funció exigent, i plena d'emocions.En un primer moment, Belbel tenia en ment l'actor per a fer-la. "Jo volia que fos un home", ha explicat, però l'escriptor del text li va dir que hauria de ser un actriu. "I quan em va proposar que fos actriu, el nom de l'Elisabet Casanovas" li va venir ràpidament en ment. "Figuro com a director, però no tinc cap mèrit d'aquest assumpte, tot recau en la figura de la persona que l'interpreta que ha agafat el personatge i en una autèntica creació", ha assegurat Belbel.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.