directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Diumenge, 21 d'octubre de 2018 14:41 h

La Biennal de Pensament de Barcelona debuta amb "gran èxit" i la participació d'unes 20.000 persones

Colau destaca que el públic jove ha "respost massivament" a les activitats i que s'hagin omplert espais de diferents barris

ACN Barcelona.-La Biennal de Pensament Ciutat Oberta, que ha tingut lloc aquesta setmana a Barcelona, clourà la primera edició aquest diumenge a la tarda amb unes 20.000 persones que han participat en algunes de les 69 activitats programades. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha valorat com un "grandíssim èxit" la "quantitat de públic jove", que ha "respost massivament" a la proposta i ha demostrat que "té moltes ganes de pensar, actuar i aportar en les grans preguntes" que interpel·len la societat. També ha destacat que espais públics "de molts barris i districtes s'han omplert quan el temps ho ha permès" seguint l'"aposta" del govern per "descentralitzar" les activitats. El Comissionat de Cultura, Joan Subirats, ha afirmat que la cita per debatre i imaginar una ciutat més justa i solidària "ha vingut per quedar-se" i ha assenyalat que ja treballen en la biennal de ciència, que tindrà lloc el febrer amb un format similar.

"Clarament podem dir que la primera edició de la Biennal de Pensament ha estat un èxit", ha afirmat Colau en una atenció als mitjans de comunicació per valorar el debut d'aquesta cita, al Pati de les Dones del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). L'alcaldessa ha assenyalat que la primera edició ha confirmat el que van plantejar com una intuïció, que hi ha "grans reptes globals, com la desigualtat, la gentrificació, els populismes, els feminismes o la diversitat sexual que travessen les ciutats" i, a la vegada, que les ciutats són "actor polític per donar-hi resposta". Colau ha valorat que el públic ha participat en les propostes de manera "molt activa" i que aquesta implicació "marca la diferència d'una ciutat com Barcelona". També ha posat especial èmfasi en els joves: "És rotundament fals que passin de tot, que de vegades diem". L'alcaldessa ha coincidit a destacar que la biennal ha vingut "per quedar-se" i que és una "aposta de present i de futur". Subirats, per la seva banda, ha valorat la "no formalització dels debats, sense inauguracions, de manera simple" i que s'han erigit com a "espais lliures". En aquest sentit ha posat com a exemple que al Mercat de Sant Antoni es veien persones que portaven les bosses del supermercat i que s'havien assegut a l'activitat o que a la plaça de Bonet i Muixí persones que anaven en bicicleta s'aturaven un moment i s'hi acabaven quedant fins al final. Per al comissionat de Cultura, això demostra que la ciutat ofereix activitats "inesperades" i que estan "molt contents" amb el resultat. El comissionat de Cultura ha posat en valor que la biennal ha generat debat a les xarxes socials i ha destacat que dels 156 ponents de la biennal, 79 han estat dones i 77, homes. Subirats ha recordat que, en la línia de la biennal, el novembre tindrà lloc la cinquena edició del Barcelona Pensa, el festival de filosofia de la ciutat, i que de cara al febrer, estan preparant la primera edició de la biennal de ciència. Serà al voltant de l'11 de febrer, que és el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència i es planteja similar a la de pensament, si bé hauran de recórrer a més espais tancats pel temps. Grans qüestions com la robòtica, la biogenètica o la ciència ciutadana, entre altres, seran les que es posaran a debat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.