directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 03:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Alt Urgell doble fletxa Diumenge, 21 d'octubre de 2018 18:26 h

La Fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell genera un impacte econòmic de més de set milions d'euros

Un estudi situa la xifra de visitants de la passada edició en 55.000, majoritàriament gent vinguda de les comarques de Barcelona

ACN La Seu d'Urgell.-L'Ajuntament del Seu d'Urgell ha fet públiques les dades d'un estudi sobre l'impacte econòmic de la Fira de Sant Ermengol, que inclou la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, amb dades de l'any 2017. Entre les conclusions més destacades hi ha que l'esdeveniment mil·lenari genera 7,3 milions d'euros, cosa que suposa, segons l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, que "de cada euro invertit en el pressupost de la Fira, es produeix un retorn de 39 euros". Batalla també ha xifrat en 55.000 persones el públic visitant l'edició passada, una xifra que diu que "pot ser similar a la d'aquesta edició". Batalla ha dit que la Fira enguany ha durat tres dies, com l'any passat, una fórmula que debatran amb els formatgers per veure "com orientem la propera edició de la Fira".

Entre les curiositats de l'estudi hi ha l'origen del visitants de la Fira de Sant Ermengol, que és en un 32% gent vinguda de les comarques de Barcelona, seguit per ciutadans de l'Alt Urgell, que suposen un 30%. L'estadística la segueixen els veïns de les comarques de la Cerdanya i Andorra, que són un 12%, tal com ha explicat l'alcalde de La Seu, Albert Batalla, que ha xifrat en un 2% la visita de públic estranger.Batalla ha detalla que de "cada euro invertit en la fira, es converteix en 39 euros d'impacte econòmic", unes xifres que han servit a l'alcalde per qualificar la Fira de "gran motor de la ciutat, turístic econòmic i de restauració". Enguany, com l'any passat, la Fira ha durat tres dies, una fórmula que l'alcalde ha titllat de "bona" tot i que ha dit que "cal posar-la a debat amb el sector" i veure quin moviment cal fer de cara a l'any vinent.En aquesta Fira s'inclou el certamen de Formatges Artesans del Pirineu, amb la presència de 29 formatgeries catalanes, quatre d’aragoneses, nou de basques, dues de Navarra i tres vingudes de França, així com el formatge convidat, l’Heretat de Pere, del País Valencià. En total, s'han pogut tastar més de 150 varietats diferents de formatge.Segons l'estudi, la Fira de Sant Ermengol també aconsegueix una fidelització per part dels seus visitants, ja que un 93% tenien la intenció de tornar-la a visitar, tal com ha explicat Batalla. A més ha afegit que els visitants enquestats, amb els quals s'ha elaborat l'estudi, valoren la fira en 8,5 punts sobre 10. Una de les formatgeres Medalla d'Or del Concurs de Formatges Artesans que se celebra en aquesta fira ha estat l'Ana Isabel Garate, de la formatgeria Castell-Llebre , situada a Peramola, a l'Alt Urgell, ha explicat que "abans tothom feia formatge a casa seva" però "mai per comercialitzar" i gràcies a la Fira, el que s'ha tornat a recuperar són, segons Garate, "nous formatgers" que han posat de manifest que la venda d'aquest producte és "una manera de sobreviure al Pirineu". Garate s'ha endut el premi al millor formatge tupí del concurs. Una altra dada de l'estudi d’impacte econòmic de la Fira de Sant Ermengol és que amb la celebració de la fira té lloc la creació equivalent a uns 60 llocs de treball a temps complet i que la despesa per persona que visita la fira és de 84,80 euros.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.