directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dilluns, 22 d'octubre de 2018 12:48 h

Germans Trias, hospital públic pioner en cirurgia robòtica per intervenir tumors de fetge i pàncrees

El nou mètode millora la qualitat i la precisió en les operacions

ACN Badalona.-L’Hospital Germans Trias ha estat el primer centre públic de tot l’estat espanyol que ha posat en marxa un programa de cirurgia robòtica hepato-bilio-pancreàtica (HPB). Segons informe l’hospital, la iniciativa representa un salt endavant en la qualitat i la precisió amb què es poden intervenir els tumors que afecten aquestes àrees. El sistema es va instaurar aquest passat mes de març i, des d’aleshores, s’han operat per robot nou casos, una xifra que està molt per sobre del que és habitual en aquest tipus d’intervencions. En concret, la Unitat de Cirurgia HBP, de gestió compartida amb l’Hospital Universitari MútuaTerrassa, ha intervingut cinc tumors de pàncrees i quatre de fetge.

L’Hospital Germans Trias sosté que la cirurgia robòtica és “un dels vectors claus del futur de l’atenció quirúrgica”. Fins ara, el Servei de Cirurgia General i Digestiva ha incorporat la robòtica a la Unitat de Cirurgia Metabòlica, a la Unitat de HBP i a la Unitat de Coloproctologia, i espera introduir-la a altres especialitats. El Dr. Joan Francesc Julian, cap del servei, destaca que la cirurgia robòtica “evolucionarà de forma rellevant i exponencial en els propers anys i l’Hospital Germans Trias estarà al capdavant d’aquesta nova etapa”. La cirurgia robòtica permet intervenir els pacients amb el màxim grau de precisió, ja que compta amb braços robotitzats que filtren les impureses dels moviments del cirurgià amb visió augmentada i tridimensional. L’ús del robot fa també que la cirurgia sigui mínimament invasiva, de manera que els pacients es beneficien d’una menor estada hospitalària i menys dolor postoperatori. Està previst que en un futur proper la cirurgia robòtica, dins de la cirurgia hepàtica, incorpori la navegació, la realitat augmentada i el Big Data, així com la possible interconnexió amb d’altres centres en temps reals.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.