directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 22 d'octubre de 2018 13:53 h

Pep Ramis, Andrés Corchero, Piero Steiner i Enric Ases s'uneixen en l'obra multidisciplinària 'La set i la revolució'

Arribarà al Teatre de Salt aquest diumenge en el marc del Temporada Alta

ACN Barcelona.-Els artistes Pep Ramis, Andrés Corchero, Piero Steiner i Enric Ases provenen de disciplines i visions de les arts escèniques diferents i per primera vegada s'han unit en un muntatge en el marc del Temporada Alta que porta per nom 'La set i la revolució'. A l'obra multidisciplinària, hi té cabuda el text, el cos, la dansa, el moviment i fins i tot "s'atreveixen a cantar", ha bromejat Pep Ramis. Enric Ases ha dit que reflexionen sobre l'escenari del moment en què es troben i que al muntatge s'han permès "reflexionar una mica cap enrere i endavant". L'espectacle 'La set i la revolució' arribarà al Teatre de Salt aquest diumenge.

Com ha destacat el Temporada Alta, 'La set i la revolució' és un espectacle multidisciplinari sobre la masculinitat sorgit de la unió de quatre reconeguts creadors amb trajectòries singulars. Pep Ramis és director d'escena, ballarí-actor i codirector del centre de creació L'animal a l'esquena a Celrà; Andrés Corchero és ballarí i coreògraf; Piero Steiner, actor i director italià i des del 1987 participa a les creacions de diferents espectacles de diferents companyies de teatre, circ i dansa, i Enric Ases és actor, director i autor teatral. Pep Ramis ha dit que els quatre fa molts anys que se segueixen, i que tot i portar unes trajectòries diferents, s'han "reconegut" els uns als altres en els seus treballs. Feia temps que s'havien proposat dur a terme algun espectacle i no va ser fins fa dos anys que es van reunir per estudiar si hi havia aquesta complicitat entre ells. Ramis ha recalcat que de les seves trobades han conclòs que "els llenguatges inicialment diferents es poden mesclar". Ramis ha dit que són quatre homes sobre l'escenari i es fan de mirall els uns als altres perquè "hi ha una reconeixement de la feina i generacional" i han intentat crear un "codi comú" de posar-se en matèria, copiar-se i contaminar-se. Ha assegurat que la peça té "un punt d'estranya físicament, hi ha molt d'humor, cossos estranys, tendres que tenen ràbia. Enric Ases ha dit que el muntatge reflexiona sobre el moment en què es troben, en homes que viuen un cert moment vital degut a una edat que els "permet reflexionar cap enrere i endavant". Ases també ha fet èmfasi en què venen de mons "aparentment diferents, però han trobat una textura en comú en la que cap dels quatre ha perdut la seva identitat". Ramis ha assenyalat que hi ha un moment a la vida que un "revisa cap enrere per veure què ha passat amb els somnis que un tenia i que tenen a veure amb una revolució social i interna". Ramis ha dit que en aquesta edat un revisa els somnis que s'ha complert i els que no, i es pregunta si és possible tenir-ne de nous. Connectar amb l'espectadorEl seu objectiu és connectar amb l'espectador de manera "visceral" i fer-lo viatjar amb "diferents emocions i sensacions lliures" com la ràbia, la tendresa, l'humor i l'estranyesa, ha explicat Ases. Més que respostes, a l'obra plantegen preguntes com què els ha succeït i que volen que els succeeixi "d'una forma instintiva i gens intel·lectual". Per la seva part, Andrés Corchero ha considerat que el més important és que "no hi ha hagut traves" entre ells i que la força del grup rau en la individualitat de cadascun. Un grup, ha indicat, que s'aguanta perquè s'entenen i "això avui en dia és un gran valor".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.