directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 01:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 22 d'octubre de 2018 14:11 h

El cònsol honorari de Grècia nega "rotundament haver comès cap greuge a la bandera espanyola"

Fernando Turró assegura que no ha rebut "cap notificació oficial" de la seva destitució

ACN Barcelona.-El cònsol honorari de Grècia ha negat "rotundament haver comès cap greuge a la bandera espanyola". En una carta, Fernando Turró ha defensat que durant tot el període en què ha estat cònsol honorari ha exercit les funcions consulars respectant "escrupolosament tant les obligacions del càrrec com la neutralitat política envers afers interns espanyols". De fet, Turró ha explicat que hores d'ara encara no ha rebut "cap notificació oficial" de l'ambaixador grec a Espanya sobre la seva destitució, anunciada dimecres passat pel ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell.

En l'escrit, Turró ha dit que ha servit a la comunitat grega a la demarcació i a tots "els espanyols i catalans amb vinculacions a Grècia o amb interès per ella". Davant de les crítiques de Borrell, que el va acusar de fer "greuges" a la bandera espanyola, Turró ha negat cap mena d'acció en aquesta línia. A més, ha defensat que en tot cas el seu càrrec "no impedeix en absolut que, privadament, i mai en exercici de la funció consular" pugui "expressar" les seves "conviccions".Fonts de l’ambaixada grega han confirmat a l’ACN que encara no s’ha comunicat oficialment el cessament a Turró, però confien que es faci efectiu abans de dues setmanes. Atribueixen el retard a factors interns de la política grega; el ministre d’exteriors Nikos Kotzias va dimitir dimecres passat i el primer ministre Alexis Tsipras ha pres possessió de la cartera de manera temporal.L’ambaixada ha donat per bona la versió del ministeri d’afers exteriors espanyol, que va demanar la destitució de Turró acusant-lo de “greuges a la bandera espanyola” per unes imatges on apareixia amb una estelada a la manifestació de la Diada. Després de rebre la petició del govern espanyol, Grècia va considerar que les fotografies mereixien la destitució del cònsul.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.