directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 15:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 22 d'octubre de 2018 14:15 h

ERC insisteix en trobar "punts d'unió" amb la CUP i li replica que no volen un Consell de la República "només simbòlic"

Els republicans lamenten que els cupaires "abandonin el vaixell de la majoria independentista" al Parlament i no veuen amb bons ulls avançar les eleccions

ACN Barcelona.-La portaveu d'ERC Marta Vilalta ha assegurat aquest dilluns que la seva formació insistirà en buscar "punts d'unió" amb la CUP per avançar cap a una "estratègia conjunta" del moviment independentista. De fet, en roda de premsa a la seu del partit, Vilalta ha reivindicat l'objectiu comú de les forces independentistes malgrat les "discrepàncies". Especialment les darreres hores, després del Consell Polític cupaire i també amb el 'no' de la CUP al Fòrum Cívic i al Consell de la República, que és sobre la taula a la reunió de Waterloo (Bèlgica) d'aquest dilluns. Els republicans entenen el Consell "com una eina que ha de jugar un paper clau". "No és només una eina simbòlica, no volem que sigui una eina només simbòlica; hem de fer que sigui una eina important, útil" sobretot en la internacionalització, ha replicat Vilalta als cupaires.

En aquest sentit Vilalta ha lamentat –"ens dol"- que la CUP abandoni "el vaixell de la majoria independentista" en desmarcar-se d'aquestes dues vies i després d'un Consell Polític que va marcar moltes distàncies amb el Govern. Una majoria que, de fet, es va perdre fa uns dies al Parlament per les desavinences entre ERC i JxCAT sobre com abordar la suspensió dels diputats afectats per la interlocutòria del jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena. "Treballarem per reconstruir-la, per tenir-la efectiva; perquè hi sigui", ha insistit a preguntes de la premsa. També per tirar endavant els pressupostos de la Generalitat, malgrat que la CUP ja hi hagi tancat la porta en ferm. I ho faran perquè al seu entendre "la legislatura no està esgotada", ha afegit Vilalta en resposta a les darreres paraules de dirigents cupaires que l'havien titllat de "tocada de mort". De fet, consideren que no seria "bo" avançar les eleccions "sense haver esgotat" totes les vies que veuen obertes sobre al taula. "Tenim molta feina abans d'anar a eleccions", ha resolt Vilalta. Aquest dissabte els cupaires van decidir treballar per "no consolidar" l'executiu de Quim Torra i van advertir que la seva estratègia passaria ara per "treure el focus del Parlament" i col·locar-lo als carrers. L'opció de deixar alguns dies els seus quatre escons buits, també és sobre la taula.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.