directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 11:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Segrià doble fletxa Dilluns, 22 d'octubre de 2018 14:28 h

El PSC insta ERC i PDeCAT a no "impedir" que Sánchez pugui "beneficiar" la ciutadania amb els pressupostos de l'Estat

Illa reitera que el suport als comptes i l'alliberament dels presos són dues qüestions que van per "camins diferents"

ACN Barcelona.-El secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa, ha reclamat a les formacions independentistes que "si no volen o no saben governar Catalunya" que no "impedeixin" que l'executiu de Sánchez pugui "beneficiar" a la ciutadania amb uns pressupostos generals de l'Estat que "passen pàgina" a l'austeritat dels últims set anys. En roda de premsa aquest dilluns, Illa ha reiterat que a Espanya "hi ha separació de poders" i que l'aprovació dels pressupostos i l'alliberament dels polítics presos són dues qüestions que van per "camins diferents". "No es poden barrejar. Fer-ho és fugir d'estudi", ha lamentat. En aquest sentit, el socialista s'ha preguntat com justificarà el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, la negativa als pressupostos quan no es puguin incrementar les pensions o el salari mínim interprofessional.

Després de la reunió de la comissió permanent del PSC, Illa ha explicat a la premsa que la formació ha editat 100.000 exemplars d'un fulletó informatiu que dona coneixement dels "efectes positius" de l'aprovació del projecte de pressupostos generals de l'Estat. Així, ha manifestat que volen "posar l'accent" en els 8,7 milions de persones que veuran "garantit" el poder adquisitiu de la seva pensió, els 2,3 milions de ciutadans que veuran "incrementada" la seva pensió mínima no contributiva en un 3%, en l'"increment" del pressupost de la Generalitat en 2.2 MEUR per prestacions, els 6,8 milions d'habitants que "no hauran de pagar la seva medicació", el milió de persones que es "beneficiarà" de la prestació per fill en famílies vulnerables i finalment l'"augment" del salari mínim interprofessional a 900 euros. Davant la petició dels independentistes que el govern espanyol insti Fiscalia a revisar les acusacions dels polítics presos, de nou des del PSC han reiterat que el govern no ha d'interferir en les decisions judicials. Amb tot, Illa ha dit que no són "partidaris de donar instruccions" a la justícia ni d'"obstaculitzar-la". Així, ha defensat la separació de poders i ha convidat ERC i PDeCAT a justificar la seva negativa als pressupostos amb arguments dins dels propis comptes. "No ho entenem i demanem que reflexionin", ha assegurat. El PSC condemna l'entrada de persones a la seu de LleidaIlla ha condemnat que un grup de suport al raper Pablo Hasél hagi entrat a la seu del PSC a Lleida aquest dilluns hi hagi penjat una pancarta al balcó. El socialista ha afirmat que prendran les mesures "oportunes" i que ho denunciaran davant dels Mossos. "Reiterar la crida que fa mesos que fem a favor del respecte a totes les idees i les maneres de pensar. També a les seus i a les instal·lacions dels grups i partits", ha afirmat. En concret, Illa ha explicat que un grup d'entre 10 i 15 persones ha accedit a la seu de la formació aprofitant que dues persones grans hi accedien per afiliar-se. Demanen a Torra que "exerceixi amb plenitud de funcions"Illa ha evitat valorar el contingut de la reunió entre Puigdemont i Torra d'aquest dilluns i ha exigit al president de la Generalitat, Quim Torra, que "exercici amb plenitud de funcions". "Té dret a reunir-se amb qui cregui, però no ens agrada veure'l passant consulta permanentment a Waterloo", ha retret. D'altra banda, pel que fa a la decisió del Suprem sobre el pagament de l'impost de les hipoteques, Illa ha mostrat el seu respecte cap a les decisions judicials però ha demanat que al més aviat possible "es restableixi el clima amb certeses jurídiques".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.