directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 12:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 22 d'octubre de 2018 14:37 h

Torrent insta la CUP a "centrar els esforços" en conservar les majories parlamentàries de l'independentisme

El president del Parlament destaca la importància d'explicar el Consell de la República per fer "difusió internacional del conflicte polític de Catalunya"

ACN Andorra la Vella.-El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha defensat aquest dilluns la necessitat de "mantenir les majories polítiques i parlamentàries de l'independentisme" i ha instat la CUP a "centrar els esforços" en "teixir l'estratègia conjunta que ens demana la població", en resposta a l'anunci de la formació de deixar "probablement" buits els escons en algunes de les sessions de la cambra. Sobre la trobada convocada per l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, per explicar què serà i com funcionarà el Consell de la República, Torrent ha destacat la importància que tenen accions com aquestes per fer una "difusió internacional del conflicte polític de Catalunya". El president del Parlament participa aquest dilluns i dimarts a l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia de la regió Europa, que té lloc a Andorra i que en la seva 31a edició està centrada en el turisme sostenible.

Torrent ha afirmat que les majories polítiques i parlamentàries de l'independentisme són "un patrimoni cabdal" i per aquest motiu, ha dit, s'han de conservar, fent referència a la postura de la CUP de, probablement, deixar els escons buits en algunes sessions parlamentàries. En aquest sentit, el president del Parlament considera que cal "centrar els esforços" en teixir una estratègia conjunta i en demostrar que hi ha una "unitat d'acció" en comptes de "retreure'ns coses entre nosaltres", ha afegit. A més, ha assegurat que en el moment actual unes eleccions anticipades "no aportarien res de nou i no canviarien res" per acabar insistint en la necessitat de mantenir la majoria de les forces independentistes a la cambra.Pel que fa a la trobada convocada aquest dilluns per l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, per explicar què serà i com funcionarà el Consell de la República, Torrent ha destacat la importància d'aquests "gestos i accions" per poder exposar la situació política "més enllà de les fronteres de Catalunya". També ha dit que "Waterloo i Puigdemont són una peça clau per fer aquesta difusió internacional" i ha defensat, també en aquest cas, la necessitat que les forces polítiques independentistes siguin capaces de consensuar una estratègia comuna.Converses amb autoritats andorranes sobre la situació de CatalunyaEl president de la cambra catalana, que ha visitat Andorra la Vella per participar a l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia de la regió Europa, ha dit que aprofitarà aquesta trobada per tenir converses bilaterals amb mandataris del principat sobre la situació política de Catalunya. En aquest sentit, tot i que ha dit que entén els posicionaments de la resta d'estats, ha destacat que cada cop més governs europeus comparteixen la idea que el "conflicte" es resoldrà en una taula de diàleg i negociació i que, ha ressaltat, fins i tot l'estat espanyol ho té cada vegada més clar.Durant la seva intervenció a l'assemblea, Torrent ha explicat el risc i els perills que se'n poden derivar de la "massificació turística", sobretot en zones com Barcelona, per parlar després del model català de turisme sostenible. D'entre d'altres, n'ha citat exemples com les destinacions turístiques i reserves Starlight o els projectes vinculats a la marca Pirineus, sobre els quals ha dit que són una oportunitat, tant des del punt de vista mediambiental com cultural. També ha parlat dels que tenen vinculació amb Andorra, com ara el Parc de les Tres Nacions, o la recent celebració, amb la Seu d'Urgell, dels Jocs Special Olympics.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.