directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 07:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 7 de novembre de 2018 12:26 h

Trump perd el control de la Cambra de Representants als EUA, però manté el Senat en les eleccions de mig mandat

Els demòcrates aconsegueixen arrabassar als republicans la cambra baixa però no l'alta en uns comicis marcats per l'alta participació

ACN Brussel·les.-El president dels Estats Units, Donald Trump, ha perdut el control de la Cambra de Representants, que ha passat a mans dels demòcrates, però ha mantingut el Senat sota domini dels republicans. Segons els resultats recopilats ja a la majoria d'estats, el Partit Demòcrata, impulsat per una alta participació en les eleccions de mig mandat, ha assegurat 219 escons i el Republicà 193 a la cambra baixa. Calen 218 dels 435 seients que té aquest legislatiu per controlar-ne la majoria. Al Senat, Trump ha garantit els 51 senadors republicans necessaris per continuar controlant la cambra alta del Congrés dels EUA.

Pel que fa a l'elecció dels governadors, els demòcrates han arrabassat als republicans fins a 7 estats, entre ells Wisconsin, un tradicional feu demòcrata que Trump va guanyar a les presidencials. Tanmateix, el partit demòcrata no ha aconseguit altres llocs simbòlics com Florida, on amb un resultat molt ajustat el republicà i aliat de Trump Ron de Santis s'ha imposat a Andrew Gillum. Fins ara les dues institucions legislatives estaven dominades pel partit republicà de Trump però, amb la Cambra de Representants a mans dels demòcrates, el president podria tenir dificultats per aplicar la seva agenda política just quan arriba a l'equador del seu mandat.Tanmateix Trump ha assegurat al seu compte de Twitter que els resultats electorals han sigut "gran èxit". Per la seva banda, la líder dels demòcrates a la Cambra de Representants i probable nova portaveu de la institució, Nancy Pelosi, ha dit que s'obrirà un "nou dia" als Estats Units amb la nova majoria. Pelosi ha destacat que amb els demòcrates en control de la Cambra de Representants es "restauraran els controls i equilibris constitucionals a l'administració Trump".A banda de l'alta participació, una altra dada destacada d'aquests comicis ha sigut el nombre rècord de dones que han aconseguit un escó a la cambra baixa. Segons les dades actuals, almenys 92 dones seran congressistes en un òrgan legislatiu amb 432 seients.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.