directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 02:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 8 de novembre de 2018 22:25 h

El Tribunal Suprem obliga l'Estat a traspassar a la Generalitat l'acollida dels refugiats

L'administració estatal també haurà d'assumir el cost dels programes específics

ACN Barcelona.-El Tribunal Suprem va denegar el mes d'octubre l'últim recurs del govern espanyol per mantenir la competència de l'acollida de refugiats, segons ha avançat el diari 'Ara' i han confirmat a l'ACN fonts del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Segons la informació que recull el rotatiu, a la sentència del Suprem s'estipula que "la gestió dels serveis i els programes específicament destinats a les persones sol·licitants d'asil en els àmbits sanitari, educatiu i social" és "competència de les comunitats autònomes". L'alt tribunal recorda, a més, segons subratlla el diari, que hi ha disset sentències que donen la raó en aquest assumpte a les administracions autonòmiques.

A partir d'aquí, l'executiu català i l'estatal han mantingut reunions per desencallar l'assumpte. De moment hi ha el compromís de Madrid d'iniciar converses perquè les polítiques d'acollida de refugiats siguin assumides per l'administració catalana, tal com ha estipulat el Suprem.A banda, i també segons la informació que recull 'Ara', les sentències que ara ha ratificat el Tribunal Suprem estipulen que el cost econòmic dels programes d'acollida de refugiats han de ser assumits per l'administració estatal, un cost que podria ser d'almenys divuit milions d'euros.Catalunya atén prop de 2.200 refugiats, dels quals 1.950 segons fonts oficials que cita el diari formen part del programa estatal que ara podrà gestionar directament el Govern.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.