directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 20:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Baix Llobregat doble fletxa Dijous, 8 de novembre de 2018 23:36 h

Aragonès celebra que la justícia reconegui que "els delinqüents de l'1-O són els que van entrar amb porres als col·legis"

Pel vicepresident, la interlocutòria de l'Audiència de Barcelona diu que el que va succeir va "ser un atac indiscriminat contra la ciutadania"

ACN Sant Vicenç dels Horts.-El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès, ha celebrat que l'Audiència de Barcelona vegi "desproporcionada" l'actuació de la Guàrdia Civil i la policia espanyola durant l'1-O i que la justícia comenci a reconèixer que el que va succeir va "ser un atac indiscriminat contra la ciutadania". Durant la presentació del llibre 'Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures' que s'ha fet aquest dijous al vespre a Sant Vicenç dels Horts, el vicepresident ha destacat que la interlocutòria reconeix també que els veritables delinqüents de l'1-O "són els que anaven de verd o de blau marí i que van entrar amb porres als col·legis" i no pas els líders polítics i socials presos o exiliats.

La Sala Xica La Vicentina de Sant Vicenç dels Horts s'ha quedat petita aquest dijous al vespre per acollir la presentació del llibre 'Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures' (Ara llibres), escrit per Sergi Sol, amic i estret col·laborador de l'exvicepresident. L'acte ha comptat amb una nodrida representació d'ERC, amb Pere Aragonès i Gabriel Rufián al capdavant, de membres de la plataforma Free Junqueras i de molts veïns del municipi que han volgut retre homenatge a la figura del seu exalcalde actualment empresonat.Durant la seva intervenció, Pere Aragonès ha destacat que la interlocutòria de l'Audiència de Barcelona que qualifica d'excessiva l'actuació dels cossos policials espanyols durant l'1-O al Bages "és el primer pas" per tal que es reconegui "el que veuen la resta de mortals": "que la Guàrdia Civil el que hauria d'haver fet no és agafar les porres per la gent que estava dins les escoles, sinó defensar els drets democràtics dels ciutadans i permetre la votació". Aragonès ha deixat clar que ara que la justícia "comença a reconèixer" que el que va passar l'1-O "va ser un atac indiscriminat contra la ciutadania", seguiran treballant perquè tothom entengui que els delinqüents van ser els cossos policials espanyols i no pas els presos i exiliats. "Estigueu convençuts que guanyarem aquesta batalla, que aconseguirem treure els presos i el lliure retorn dels exiliats i que anirem si cal a la justícia europea perquè s'acabi reconeixent el que avui ha dit l'Audiència de Barcelona", ha reblat.A banda d'aquesta qüestió, Aragonès ha lloat la figura d'Oriol Junqueras de qui ha dit que "ha trencat els esquemes i els cànons de l'independentisme clàssic aportant una nova manera d'entendre el republicanisme". Una manera de fer, ha afegit, que "té la marca Sant Vicenç" que l'exvicepresident i alcalde del municipi "ha anat exportant a la resta del món". Sobre aquesta marca, el conseller d'Economia ha dit que es basa "en abraçar a tothom" per aconseguir, com passa a Sant Vicenç, que gent d'orígens i realitats socials molt diferents treballin en una mateixa direcció.Homenatge i clam per reclamar la llibertat de JunquerasL'autor del llibre, Sergi Sol, ha explicat que 'Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures', narra, analitza i contextualitza el que va passar l'1-O i, alhora, vol ser un homenatge a la figura de l'exvicepresident . En aquest sentit, Sol ha destacat que el llibre "vol transmetre un missatge amorós i no de ràbia" per explicar "què representa el junquerisme". A l'acte també hi han intervingut Gabriel Rufrián, que ha llegit una carta de Raül Romeva; l'alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich; i membres de Free Junqueras.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.