directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Gironès doble fletxa Divendres, 9 de novembre de 2018 06:00 h

Denuncien sobreocupació al centre d'acollida de menors la Misericòrdia de Girona

La UGT alerta que a hores d'ara hi ha més d'una cinquantena de persones tot i que té capacitat per a 36

ACN Girona.-La UGT denuncia un problema de sobreocupació al centre d'acollida de menors Misericòrdia de Girona. L'equipament, que acull infants de fins a 12 anys i nois adolescents, té capacitat per a 36 persones però actualment en té més d'una cinquantena. El responsable d'UGT dels centres públics de la infància de la DGAIA, Pedro González, ha explicat que aquesta situació es deu sobretot a la constant arribada de noies menors no acompanyades, conegudes com a MENA, que han convertit una problema temporal en un problema que s'està "enquistant". González recorda que aquest tipus de centres tenen com a objectiu acollir infants i adolescents reproduint al màxim un entorn "familiar" amb "grups reduïts" però que l'arribada massiva de joves fa que això no sigui possible ni amb les instal·lacions ni amb el personal que tenen.

El centre d'acollida d'infants i noies adolescents Misericòrdia de Girona pateix un problema de sobreocupació. Així ho ha denunciat la UGT, que assegura que tot i que l'equipament públic té capacitat per a 36 persones actualment n'hi ha més de 50. González assegura que fa temps que pateixen aquest problema i que es deu, sobretot, a l'arribada constant de noies menors no acompanyades, conegudes com a MENA. "La situació s'està enquistant i ja no és puntual", insisteix. "Es pot entendre en casos de centres que resolen situacions d'urgència però no en centres com aquest, que són d'acollida i que tenen una altra funció", remarca. En aquest sentit, explica que la Misericòrdia té l'objectiu de reproduir al màxim un entorn "familiar normal" i que això es fa a través de grups reduïts. El problema de la sobreocupació que pateixen, però, fa molt difícil aconseguir-ho tenint en compte les instal·lacions i el personal que tenen. "D'aquesta manera és perd el servei que hem de donar en aquest tipus de centres", afegeix. González assegura que ja han comunicat a la Direcció General de la Infància i la Adolescència (DGAIA) la seva situació i que, "en petit comitè", els reconeixen que tenen raó. "Els hem dit que el primer que han de fer és respectar l'encàrrec que té aquest centre i que si hi ha 36 places, s'ha de respectar", insisteix. "Sabem que hi ha el problema de l'arribada massiva de MENA però no podem deixar-ho en mans del sistema d'atenció a la infància", afegeix. Al seu entendre, la problemàtica s'hauria d'abordar com un "fenomen migratori" i no permetre que la DGAIA ho assumeixi "amb les condicions i el personal que té". Un centenar de joves entre els dos centresEl centre de la Misericòrdia té adjunt un altre centre de menors adolescents, l'Oikia. L'equipament es va obrir l'any 2017 amb 20 places però, segons va avançar l'ACN el mes de juny passat, la DGAIA va fer una modificació que va permetre doblar-ne la capacitat amb més d'una quarantena de joves. El canvi formal es va fer després que el Síndic de Greuges detectés una sobreocupació de les instal·lacions. Aquesta situació provoca que a hores d'ara els dos centres sumin prop d'un centenar de menors.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.