directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 02:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Divendres, 9 de novembre de 2018 14:05 h

La reurbanització de la Balconada del Moll de la Fusta començarà al març i es preveu que finalitzi a l'octubre

La intervenció té un pressupost de 2,2 MEUR i pretén afavorir l'activitat veïnal, guanyar espai públic "efectiu" i obrir la ciutat al mar

ACN Barcelona.-Les obres de reurbanització de la part superior del Moll de la Fusta, anomenada 'La Balconada', començaran al març del 2019 i es preveu que finalitzin a l'octubre del mateix any. L'Ajuntament de Barcelona hi destinarà 2,2 MEUR amb l'objectiu de transformar l'espai per fer-lo més "amable", afavorir l'activitat veïnal, guanyar espai públic "efectiu" i obrir la ciutat al mar, segons ha explicat la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin. L'entorn en el qual s'actuarà –7.460 metres quadrats– tindrà cinc espais: l'Umbracle, la Sala, el Pati, el Jardí i un circuit de patinets. El projecte, ideat per l'arquitecte Oriol Clos i LEVE projects, vol fer "lligams transversals" perquè els veïns del barri puguin accedir a la zona del port, segons ha apuntat Clos.

El nou espai tindrà 600 metres lineals de balconada, que van des de la Rambla fins a la Via Laietana, i 15 metres d'amplada entre el carril per a bicicletes i la barana amb vistes al port. El projecte preveu un increment de la vegetació per fer arribar la plaça Duc de Medinaceli fins al mar, la creació d'espais per a activitats de lleure i activitat física i la renovació de la il·luminació i les xarxes de subministrament. La zona tindrà cinc espais. L'Umbracle estarà davant l'antic convent de la Mercè protegit del sol amb un sostre d'ombra, que estarà provocada per una malla d'acer inoxidable. Aquesta zona estarà envoltada per dos espais més, la Sala i el Pati. La Sala estarà a la confluència amb la Plaça de Correus i la Via Laieatana i serà un lloc de trobada i espera. El Pati serà un espai sense obstacles i amb una malla de marques a terra per organitzar les activitats temporals que s'hi desenvolupin. El Jardí de Medinaceli, que anirà des de la plaça del Duc de Medinaceli fins a 'La Balconada', aportarà un espai verd a la zona en el qual s'instal·laran hidro-jardineres. Finalment, hi haurà un circuit de patinets, en el qual els arquitectes del projecte proposen dibuixar a terra una pista d'entreteniment lúdic per a patinets de roda petita. El Gòtic guanya espai públicLa regidora de Ciutat Vella ha celebrat que el projecte de reurbanització de la zona guanyi espai públic per als veïns i ha lamentat la "manca de cultura marítima" de la ciutat. Per la seva banda, la tinenta d'alcaldia d'Urbanisme ha dit que es tracta d'un "espai estratègic" i ha alertat del "risc de gentrificació" i de "pèrdua d'identitat" que pateixen els barris del litoral de la ciutat. En aquest sentit, Sanz ha demanat una "reflexió consensuada sobre el litoral" amb els municipis de l'àrea metropolitana.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.