directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 10:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Vallès Occidental doble fletxa Divendres, 9 de novembre de 2018 14:21 h

Sabadell presenta el major pressupost de la seva història situat en els 224 MEUR

Els comptes permetran millorar la qualitat dels serveis públics externalitats, l'estat de l'espai públic i recuperar les subvencions a entitats, congelades des de l'any 2010

ACN Sabadell.-Sabadell ha presentat el pressupost més elevat de la història del municipi, situats en els 224 MEUR, el que suposa un 10% més que l'any 2018. Els comptes tenen per objectiu millorar la qualitat dels serveis públics externalitats -atenció domiciliària, escoles bressol i neteja d'equipaments -, l'estat de l'espai públic, i recuperar el suport a l'associacionisme – incrementant les subvencions a entitats de la ciutat. En aquest sentit, el consistori destinarà 31 MEUR a millorar l'espai públic, el que representa un 14% del total i 27 MEUR al servei de recollida de residus i neteja viària. A banda, les partides destinades a acció social i educació passaran dels 16 MEUR de 2018 a 19 MEUR i de 15 MEUR a 19 MEUR, respectivament. La despesa en seguretat se situarà en els 16 MEUR i s'incorporaran deu nous agents al cos de la Policia Local.

Els comptes d'aquest 2019 es presenten com els més elevats de la història del muncipi, i situen l'endeutament municipal en el 15,40%. "Continuem creixent en l'espai públic i en l'atenció a les persones i hi ha dos elements clau que són recuperar el suport a l'associacionisme en els nivells que teniem l'any 2010 i millorar la qualitat dels serveis extrenalitzats que tenim", ha explicat Maties Serracant, alcalde de Sabadell. En aquest sentit, els comptes destinen 177.000 euros perquè les entitats puguin tornar a percebre les subvencions que van quedar congelades a causa de la crisi econòmica l'any 2010. En l'àmbit de l'educació, destaquen els projectes per construir la nova seu de l'Escola Municipal de Música a la zona sud i la redacció del projecte de la del nord de la ciutat. A banda, es redactarà el projecte de l'escola Bressol de la Concòrdia, es crearan nous espais socio-culturals per a joves als barris de la Plana del Pintor, Poblenou i Covadonga. Pel que fa a l'àrea de territori, destaquen les partides destinades a millorar l'enllumenat públic (3,7 MEUR) i la qualitat del servei d'autobús de Sabadell, amb 3 MEUR més pel contracte amb l'empresa TUS. Els comptes també inclouen 4,4 MEUR en obres a espais públics, 3,8 MEUR en parcs i jardins i 2,1 MEUR per construir la nova entrada sud de la ciutat. Per altra banda, tal i com ja va anunciar el consistori dimecres passat, aquest 2019, l'executiu local invertirà 4 MEUR en un nou pla d'habitatge que des de 2019 i fins 2014 prevu contruir 362 nous habitatges de lloguer social. El pressupost també contempla 3,8 MEUR per polítiques relacionades amb l'atenció social i familiar, 579.000 per la infància adolescència i 7,1 MEUR per l'atenció a la dependència i la discapacitat. Alhora, es destinaran 976.000 euros en millorar l'administració electrònica.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.