directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 03:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Bages doble fletxa Divendres, 9 de novembre de 2018 15:28 h

Sant Fruitós de Bages instal·la cinc càmeres per vigilar els cotxes que entren a Pineda i Les Brucardes

La mesura busca reduir el nombre de robatoris als domicilis

ACN Sant Fruitós de Bages.- L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha instal·lat cinc càmeres en els accessos a les urbanitzacions de Les Brucardes i Pineda de Bages per tenir controlat tots els vehicles que entren i surten. Els aparells, que fotografien les matrícules, pretenen reduir el nombre de robatoris a la zona. Utilitzen un mecanisme pioner que permet arribar a capturar el 98% dels vehicles que li passen pel davant. Segons dades dels Mossos d'Esquadra, del 29 d'octubre al 8 de novembre s'han produït quatre robatoris amb força a domicilis de les dues urbanitzacions. A l'estiu, segons el consistori, n'hi va haver vuit. L'Ajuntament té intenció d'instal·lar més aparells, fins a un total de 18, en els propers tres anys.

Sant Fruitós va viure, entre juliol i agost, en 40 dies, vuit robatoris en domicilis de les urbanitzacions de Pineda de Bages i Les Brucardes. En els darrers 15 dies se n'han denunciat quatre més i un en grau de temptativa. Els lladres, expliquen els Mossos, han forçat les finestres o portes dels immobles i, un cop dins, s'han endut diners, rellotges i joies.En plena nova onada, les càmeres han entrat en funcionament. L'alcalde santfruitosenc, Joan Carles Batanés, però remarca que la intenció d'instal·lar-se ve d'abans dels darrers episodis. Aquestes cinc càmeres, tres que s'han col·locat a Pineda i dues a Les Brucardes, costaran a l'Ajuntament prop de 40.000 euros. Batanés, però, manifesta que no seran les úniques i que la intenció és anar incrementant el nombre fins a unes 18 que s'instal·larien en tres anys en els diferents nuclis del municipi bagenc. Els punts on s'han instal·lat les primeres han estat seleccionats per la Policia Local.Projecte pioner a la Catalunya centralBatanés remarca que Sant Fruitós és el primer municipi de la Catalunya central que opta per aquest sistema. El consistori s'ha emmirallat en Platja d'Aro, on fa tres anys que ja funciona. En aquest cas, afegeix, els resultats han estat positius. En el primer any en funcionament, diu, els cossos policials van fer fins a 26 recerques a les imatges captades per les càmeres per resoldre fets delictius, des de principi d'any són 278.Fotografia les matrículesEl batlle explica que les càmeres no graven sinó que fotografien les matrícules. Segons dades de l'empresa que les ha instal·lat arriben a enxampar el 98,72% dels cotxes que li passen per davant. Aquestes imatges s'envien a la Policia Local i queden emmagatzemades. Així, en cas que es denunciï algun fet i, a partir de la selecció feta a partir de les dades aportades, com per exemple l'hora, es pot saber quins vehicles eren a la zona.Els darrers robatorisEs dona la coincidència que els dos darrers robatoris que s'han produït les urbanitzacions de Pineda i Les Brucardes van tenir lloc amb les càmeres ja instal·lades. Segons ha explicat a l'ACN el cap de la Policia Local de Sant Fruitós, Josep Maria Campdepedrós, les imatges dels vehicles que hi van accedir en aquell moment ja s'han trasllat al cos policial competent, els Mossos d'Esquadra, per tal de poder acotar la investigació.Menys robatoris que la mitjanaSegons Campdepedrós, l'orografia de Sant Fruitós, amb els nuclis tan aïllats fa difícil al cos controlar tot el municipi. "Aquest lector de matrícules ens donarà molta més informació de la que fins ara teníem", reconeix. Per la seva part, l'alcalde de Sant Fruitós insisteix en el fet que malgrat el nou mecanisme instal·lat i els darrers episodis, al municipi es produeixen menys robatoris que a la mitjana catalana però que amb la mesura volen incrementar la seguretat dels veïns.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.