directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 22:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 9 de novembre de 2018 17:01 h

Torra reclama a la justícia que actuï amb contundència contra els "escamots feixistes" que van fer pintades a Verges

Els Mossos d'Esquadra tanquen l'atestat i preveuen enviar-lo al jutjat dilluns

ACN Verges.-El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reclamat a la "justícia espanyola i a la fiscalia" que actuï amb contundència contra els "escamots feixistes" que la nit de dimarts van fer pintades amb símbols nazis i insults contra el mateix president a Verges (Baix Empordà). Torra ha visitat aquest divendres la població per mostrar la solidaritat del Govern amb uns fets que ha qualificat d'intolerables i ha afirmat que la Generalitat seguirà de prop la investigació. Els Mossos d'Esquadra estan a punt de tancar l'atestat i preveuen enviar-lo als jutjats dilluns de la setmana vinent. Segons fonts properes al cas, hi hauria alguna persona identificada. Torra ha fet una crida a la unió del poble per repel·lir "qualsevol brot de violència".

Dimecres al matí Verges es va despertar despertat diverses façanes pintades amb símbols nazis, insults contra el president Quim Torra i escrits com 'Tots som espanyols' i 'Viva España'. També hi havia pintades banderes espanyols a fanals i pilones i havien tret estelades que hi havia a les carreteres. Aquest divendres el president Quim Torra ha visitat el municipi per mostrar la solidaritat del Govern amb la població i també amb les altres que van patir accions d'aquest tipus, com la Pera o Palamós. "No podem permetre que el feixisme s'instal·li a casa nostra i hem d'actuar amb violència zero davant de manifestacions agressives i brots de violència com el que ha passat a Verges", ha afirmat el president. Torra, que s'ha reunit amb l'alcalde i regidors de la població, ha detallat que els Mossos d'Esquadra estan ja a punt de tancar l'atestat per remetre'l, dilluns, al jutjat. Per això, el president ha instat "la justícia i la fiscalia espanyola" a ser "conseqüents" i actuar "amb contundència" contra aquests "escamots feixistes". Fonts properes al cas han indicat que els Mossos tenen identificats sospitosos d'haver fet les pintades. "Fins ara sabíem què era fer un Tortosa, ara sabem què és fer un Verges que és enfrontar-se al feixisme de forma no-violenta i deixant clar que el feixisme a casa nostra no passarà", ha afirmat Torra que subratlla que el mateix dimecres a la tarda Verges va rebre la solidaritat de catalans d'arreu del país per desfer els desperfectes causats. "Lamento que us hagin embrutat casa vostra", ha afegit el president. Segons Torra, aquest tipus de pintades i accions perpetrades pels "escamots feixistes" busquen fer "por" i insta a plantar-hi cara. L'alcalde de Verges, Ignasi Sabater (CUP), ha agraït la solidaritat a Torra. "Aquestes escamots que actuen encaputxats son gent que busca sembrar la por, que callem, però el que aconsegueixen és el contrari", ha dit Sabater que ha posat el focus en les mostres de suport rebut des d'arreu de Catalunya.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.