directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 02:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dimecres, 14 de novembre de 2018 15:34 h

Uns 1.500 estudiants es manifesten a Barcelona contra el masclisme i a favor d'una educació sexual inclusiva

El sindicat convocant reclama una assignatura que ensenyi que no hi ha un únic model de família i que fomenti el respecte en les relacions sexuals

ACN Barcelona.-Centenars d'estudiants s'han manifestat a Barcelona contra el masclisme i a favor d'una educació sexual inclusiva, en llibertat i feminista. Durant la marxa, els participants han cridat missatges per eradicar les actituds i les violències masclistes de les aules i de la societat, com "Els carrers seran feministes", "Sense les dones no hi ha revolució", "Jutges, fiscals, també són culpables" i "Tranquil·la, germana, aquí hi ha la teva 'manada'". La mobilització ha estat convocada pel Sindicat d'Estudiants en l'àmbit estatal, que ha cridat a la vaga a l'ESO i a la universitat. El sindicat reclama una assignatura específica sobre educació sexual que eduqui contra el sexisme. Segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, 1.500 persones han participat a la manifestació, que ha començat a la plaça d'Universitat i ha acabat a la plaça de Sant Jaume.

"Visca, visca, visca, la lluita feminista", "Per a qui abusa, no hi ha excusa", "'No' és 'no' i la resta és violació" són algunes dels missatges que han cridat amb força els centenars d'estudiants que han participat a la manifestació, que han rebut el suport de diversos grups de la Marea Pensionista. Per al sindicat convocant, la lluita dels pensionistes és "inspiradora" i, per la seva banda, aquests avis i àvies han afirmat que lluiten per al futur de les generacions que els segueixen. "Units i endavant, pensionistes i estudiants", també han entonat tots junts. La portaveu del Sindicat d'Estudiants i de la plataforma Lliures i Combatives, Sofía Vázquez, reclama que es promogui des de les aules de tots els nivells una educació inclusiva, perquè "no tota la societat és heteronormativa", així com una cultura del respecte i el consens en les relacions sexuals, que "van molt més enllà de posar el preservatiu en un penis" . "Ara, si tens una mica de sort, al teu institut vénen amb un penis de plàstic i li posen un preservatiu, i punt", ha afirmat Vázquez als periodistes, just abans que comencés la manifestació. Per això, demanen al govern de Pedro Sánchez, que "s'autoproclama feminista", ha subratllat la portaveu del sindicat, que impulsi una assignatura d'educació sexual inclusiva i en llibertat. El sindicat demana que s'ensenyi des de Primària que "no hi ha un únic model de família format per papa, mama i fills" i, també, que hi ha "homes amb vagina i dones amb penis i que està totalment bé". Vázquez ha advertit que hi ha nenes i nens que "pateixen molt" i que, per això, la manera com se sent un mateix s'ha de tractar a les aules. Vázquez també ha denunciat que, si bé són una "minoria", alguns professors "continuen fent acudits masclistes i reprodueixen actituds que han de ser clarament castigades" i ha carregat contra els codis de vestir en algunes aules, perquè implícitament responsabilitzen les dones de les actituds i violències masclistes. Finalment, la vaga també és per mostrar el rebuig a la LOMCE. La portaveu del Sindicat d'Estudiants i de la plataforma Lliures i Combatives espera que la mobilització d'aquest dimecres serveixi per "donar molta força al 25 de novembre i al 8 de març".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.