directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 07:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Vallès Occidental doble fletxa Dimecres, 14 de novembre de 2018 15:53 h

USPAC portarà a la Fiscalia de Barcelona la "incapacitat" de la DGAIA per resoldre el problema dels MENA a les comissaries

El sindicat es queixa que els comandaments dels Mossos "ho encobreixen"

ACN Barcelona.-USPAC ha carregat contra la Direcció General d'Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA) per no resoldre el problema dels menors estrangers no acompanyats (MENA) a les comissaries. Dirigirà escrits al Síndic de Greuges, al Defensor del Poble i a la Fiscalia de Barcelona perquè es depurin responsabilitats. En un comunicat, el sindicat policial es queixa que els comandaments dels Mossos d'Esquadra "encobreixen la greu incapacitat" de la direcció general. USPAC reacciona així després que s'hagi conegut que la comissaria de Montcada i Reixach està tancada perquè un MENA portador de la sarna ha passat la nit a l'espera d'assignació d'un centre de protecció per part de la DGAIA.

"La Prefectura i la Direcció General de Policia no mouen un pas i s'alineen amb la DGAIA i la seva passivitat per resoldre un problema perpetu", ha lamentat USPAC, que acusa la direcció general de no atendre els MENA. Al seu parer, hauria d'enviar educadors que es fessin càrrec dels menors, enviar roba i aliments i fer els trasllats oportuns. En canvi, continua el sindicat, els menors "passen hores i hores i continuen asseguts a cadires de les dependències policials". "Exigim a la DGAIA que acabi amb aquest despropòsit i deixi de fer política", reclama USPAC, que demana allotjament per a tots els MENA, equips de trasllats suficients amb cobertura 24 hores i educadors amb disponibilitat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.