directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 19:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Selva doble fletxa Dimecres, 14 de novembre de 2018 15:58 h

Iceta replica Torra i li reclama que presenti propostes en comptes de donar la pantalla de l'Estatut per superada

El primer secretari del PSC apunta que la proposta de Sànchez anirà per millorar el finançament i l'autogovern

ACN Blanes.-El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha reptat el president de la Generalitat, Quim Torra, que digui "aviat quines són les propostes que ells tenen" després que hagi qualificat la proposta de modificar l'Estatut com una "pantalla superada". Iceta ha assegurat que els sobiranistes no tenen una "posició prou sòlida" perquè intenten "explorar camins que s'han estroncat", en referència a la proclamació d'independència que es va fer l'any passat. El líder del PSC ha apuntat que la proposta de president espanyol sobre la reforma de l'Estatut serà per "millorar l'autogovern i el finançament" de la Generalitat i que aquest procés ha d'acabar amb "un referèndum" perquè els ciutadans "puguin ratificar-ho" a les urnes.

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha replicat al president de la Generalitat, Quim Torra, que presenti una proposta per resoldre el cas català. El socialista ha fet aquestes declaracions després que el cap de l'executiu català hagi qualificat de "pantalla superada" la proposta de reformar l'Estatut de Pedro Sánchez.Iceta ha assegurat que els partits sobiranistes "han superat moltes pantalles" i ha fet referència a les declaracions d'"ara fa dos anys" quan "deien que en 18 mesos seríem independents" però no es va acabar complint o "no fa pas tant, el referèndum era una pantalla superada i ara en tornen a parlar".Per això ha reptat a les forces independentistes que "diguin quines són les propostes que fan" davant de l'oferiment del president espanyol de buscar una "solució política a un problema polític". De fet, el primer secretari del PSC creu que "és una llàstima" que les "propostes no durin ni cinc minuts" perquè els independentistes les rebutgen.D'altra banda, el socialista ha recordat que Pedro Sánchez ja ha marcat "el seu camí" amb "una millora de l'autogovern i del finançament" de la Generalitat com a peces clau del nou estatut autonòmic. Iceta també ha destacat que la reforma ha d'acabar amb "un referèndum" perquè "els ciutadans puguin ratificar" el nou marc legal català.Per això, el líder del PSC ha demanat esperar al ple al Congrés dels Diputats del 12 de desembre, on "tothom podrà exposar els seus arguments", per veure quines són les propostes que fa cada formació.Iceta, a més, creu que la posició dels sobiranistes "no és prou sòlida" perquè intenten "explorar camins que s'han estroncat", en referència a la declaració d'independència que es va fer l'any passat. Segons Iceta, "el camí que volien va fracassar de forma estrepitosa" desencadenant l'aplicació de l'article 155.Iceta demana a Torra que faci més cas a UrkulluSobre les reunions del president Torra amb Otegi i Urkullu, Iceta ha demanat al president Torra que faci "més cas" a Urkullu. El socialista català ha recordat les negociacions del lehendakari amb Puigdemont abans de la declaració d'independència, quan el basc va proposar "un acord que ens hagués estalviat l'aplicació del 155". Per això ha recomanat a Torra que tingui més presents les recomanacions d'Urkullu que no pas les d'Otegi, qui presenta "un plantejament que no comparteixo", ha reblat el primer secretari.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.