directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 11:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Osona doble fletxa Dimecres, 14 de novembre de 2018 16:12 h

Vic engega un cicle perquè les diferents religions de la ciutat s'obrin al diàleg

Fins els 16 de desembre s'han programat activitats per a tots els públics com contacontes, xerrades, projeccions i exposicions

ACN Vic.-Vic enceta aquest dimecres el cicle 'Confessions religioses en diàleg'. Es tracta d'un programa amb activitats per a tots els públics, que s'allargarà fins el 16 de desembre, i que pretén donar a conèixer la diversitat religiosa de la ciutat , des de l'àmbit local i amb una mirada laica i transversal. Des del consistori defensen que el cicle és una oportunitat per treballar valors com els de respecte, inclusió i cohesió social. La conferència inaugural té lloc aquest dimecres al Teatre l'Atlàntida sota el títol 'A la recerca del sentit: el fet religiós i espiritual en una societat en transformació", a càrrec de la sociòloga i directora d'Investigacions en Sociologia de la Religió de la UAB, Maria del Mar Griera. L'acte també comptarà amb les intervencions del lama Thubten Wangchen i l'alcaldessa de la ciutat.

Wangchen i Griera aportaran eines per a conèixer quina és la fotografia actual de la religió a Catalunya que, a trets generals, es caracteritza per l’increment de noves formes d’espiritualitat i de minories religioses, així com d’una major diversificació.En el marc del cicle, l’Ajuntament de Vic participa per primera vegada a la 'Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya' que organitza la direcció general d’Afers Religioses. Es tracta d'una col·laboració de Cineclub Vic que projectarà a l'espai ETC les pel·lícules 'La tortuga vermella' (15 de novembre) i 'Déu méu, però que t'hem fet?' (22 de novembre). Les projeccions aniran acompanyades d’un cinefòrum dirigit per col·laboradors d'Afers Religioses: a la primera, de la mà dels periodistes Enric Xicoy i Jordi Vilarrodà i, a la segona, amb el portaveu de la comunitat sikh a Catalunya, Gagandeep Singh.Després de la bona rebuda de la pregària interreligiosa que es va fer en el marc de la primera jornada de portes obertes als centres de culte de la ciutat de Vic, es tornarà a repetir l’activitat al mateix espai, a l'Orfeó. La pregària es convertirà en un espai de trobada de persones de diferents sensibilitats religioses, laiques i atees que comparteixen la música i la lectura de textos de procedències i tradicions diverses. Se celebrarà divendres 23. Per al públic familiar, s'oferirà el contacontes 'Els sons del silenci', a càrrec de la rondallaire Marta Esmarats a la Biblioteca Joan Triadú. Paral·lelament, amb motiu de l'Any Raimon Pannikar, del 22 de novembre al 16 de desembre, es podrà visitar l’exposició 'Raimon Panikkar. Viure l’aventura intercultural' a Biblioteca Joan Triadú. D'altra banda, fins el 19 de novembre també es pot veure l'exposició fotogràfica 'Moments d'espiritualitats'.La Taula de confessions religioses de Vic està formada per unes 18 entitats i confessions. Es tracta de l' African Muslims Cultural, Bisbat de Vic, Centre Cultural Islàmic, Christian Worship Center, Comunitat Musulmana de Vic, Consejo de los Cristianos de Ghana, Deeper Christian Life Ministry, Església Adventista de Vic, Església Bethel, Església evangèlica xinesa, Grup de Diàleg Interreligiós, Gurudwara Gura Teg Bahadur, Iglesia de Jesucristo de los Santos de los Últimos Días, Iglesia Pentecostal Unida en Europa, Karma Txöpel-Centre Budista Dhagpo Vic, Maná Iglesia Cristiana, Misión Evangélica Internacional ‘Un nuevo día’ i Testimonis de Jehovà.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.