directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 07:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dimecres, 14 de novembre de 2018 16:48 h

PIMEC veu amb "preocupació" l'estancament en la negociació dels pressupostos de l’Estat i de la Generalitat

L’entitat demana als grups parlamentaris "habilitat, responsabilitat i capacitat negociadora" per combinar les necessitats polítiques "sense perjudicar els interessos econòmics i socials"

ACN Barcelona.-PIMEC veu "amb preocupació" l'estancament en la negociació dels pressupostos generals de l’Estat i de la Generalitat. La patronal catalana ha emès un comunicat aquest dimecres demanant als grups parlamentaris "habilitat, responsabilitat i capacitat negociadora" per aconseguir un acord pressupostari en totes dues administracions. L’entitat ha alertat de la dificultat de governar sense l’aprovació dels comptes, de la incertesa econòmica que això pot provocar, així com l’aturada de "mesures clau" per a la competitivitat empresarial o d’inversions. A més, els representants de les petites i mitjanes empreses de Catalunya han valorat que la pròrroga de pressupostos és una "mesura negativa" per a l’economia, no estan d’acord amb plantejar una governança "a base de decrets" i "tampoc entendrien" la convocatòria de noves eleccions.

D’altra banda, PIMEC ha destacat en l'escrit les "importants millores d’inversió" i d’altres mesures en matèria d’energia i infraestructures que es podrien aconseguir amb l’acord pressupostari del govern espanyol. En el cas dels comptes de la Generalitat, han apuntat que si no tiren endavant es limitarien inversions empresarials i d’àmbit social previstes.Per tot això, malgrat que l’entitat ha assegurat ser conscient que encara hi ha situacions a Catalunya "que necessiten una urgent i imprescindible solució política i humana per tal de normalitzar l’actual context d’inestabilitat", ha assenyalat que els grups polítics es troben "davant d’una gran oportunitat" que cal tenir en compte per "no perjudicar l’economia i la competitivitat catalanes".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.