directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 14 de novembre de 2018 17:02 h

Poble Lliure, sobre el Consell per la República: “Si són les úniques eines per fer un pas més, benvingudes siguin”

Els portaveus de l’organització es reuneixen a Waterloo amb Carles Puigdemont i Toni Comín

ACN Brussel·les.-La portaveu de Poble Lliure, un dels corrents interns de la CUP, ha defensat aquest dimecres iniciatives com el Consell per la República, on la CUP ja ha descartat participar. “Si són les úniques eines que tenim per fer un pas més, en lloc de quedar-nos de braços creuats, benvingudes siguin”, ha assegurat Mireia Caldés en declaracions a l’ACN després de reunir-se a Waterloo amb l’expresident Carles Puigdemont i l’exconseller Toni Comín. Segons Caldés, la valoració de la visita conjunta amb el també portaveu de Poble Lliure Guillem Fuster és “molt positiva” i ha servit a la formació per veure “que s’estan fent coses” i que “com a mínim hi ha una intencionalitat”.

Amb tot, ha admès que de moment Poble Lliure no s’ha “plantejat” col·laborar directament amb el Consell per la República.“La nostra intenció avui era venir a conèixer aquest projecte i recollir aquesta informació per portar-la als òrgans executius i valorar tota aquesta feina i veure fins a quin punt ens agrada ser observadors d’això”, ha indicat la portaveu.En aquesta línia, ha remarcat que “atenent que el govern efectiu està molt limitat” i “una mica lligat de mans i peus”, Poble Lliure creu que on es pot fer més “feina” és des de Brussel·les. “Són eines necessàries per treballar aquesta República”, ha afirmat Caldés.La portaveu ha recordat que l’organització va assistir a la constitució del Consell per la República al Palau de la Generalitat fa unes setmanes. Així, ha matisat que tot i ser un corrent dins del moviment cupaire també són “un partit independent” i segons quins posicionaments es prenen “de forma independent” de la CUP. En tot cas, ha dit, “la CUP té el seu posicionament i decisió, que és molt legítima també”.En aquesta línia, ha remarcat que “atenent que el govern efectiu està molt limitat” i “una mica lligat de mans i peus”, Poble Lliure creu que on es pot fer més “feina” és des de Brussel·les. “Són eines necessàries per treballar aquesta República”, ha afirmat Caldés.La portaveu ha recordat que l’organització va assistir a la constitució del Consell per la República al Palau de la Generalitat fa unes setmanes. Així, ha matisat que tot i ser un corrent dins del moviment cupaire també són “un partit independent” i segons quins posicionaments es prenen “de forma independent” de la CUP. En tot cas, ha dit, “la CUP té el seu posicionament i decisió, que és molt legítima també”.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.