directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 20:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 14 de novembre de 2018 17:39 h

Duplicar la partida contra l’atur juvenil o mantenir els fons de cohesió, prioritats pressupostàries de l'Eurocambra

El Parlament Europeu fixa la seva posició per negociar amb els ministres de la UE el marc financer plurianual 2021-2027

ACN Brussel·les.-Duplicar la partida destinada a reduir l’atur juvenil o mantenir els recursos pels fons de cohesió i l’agricultura són algunes de les prioritats pressupostàries acordades per l’Eurocambra aquest dimecres. Els eurodiputats consideren que la proposta feta per la Comissió Europea és un bon punt de partida però el consideren insuficient per “respondre als grans desafiaments” que ha de fer front la UE. A grans trets, la cambra també veu prioritari dotar de més fons per infraestructures de transport i PIMES, dedicar almenys el 25% de la despesa a assolir objectius climàtics i augmentar en 36.000 milions d’euros la dotació pel programa d’investigació Horitzó Europa, ampliant-la fins als 120.000 milions.

Els parlamentaris també volen reformar el sistema d’obtenció de recursos actual perquè el consideren “complicat, injust, poc transparent i totalment incomprensible per la ciutadania”. Així, proposen un sistema que permetria reduir l’aportació dels estats mitjançant la introducció de noves fonts d’ingressos fiscals provinents de grans multinacionals digitals o el nou impost al plàstic, entre altres. El Parlament Europeu ha fixat les seves prioritats aquest dimecres amb l’aprovació per majoria -429 vots a favor, 2017 en contra i 40 abstencions- de l’informe provisional sobre la posició de la cambra davant la preparació del marc financer plurianual 2021-2027.Pròxims passosAmb la posició fixada per part de l’Eurocambra sobre quines han de ser les prioritats el torn és ara dels estats membres. Així, un cop el Consell tingui una posició comuna es podran iniciar les converses entre les institucions. En qualsevol cas, l’aprovació del nou marc financer plurianual requereix la llum verda del Parlament Europeu.Els eurodiputats confien que el marc s’acordi abans de les eleccions europees del maig per tal d’evitar problemes en la posada en marxa de programes vinculats als fons europeus.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.