directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 14:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 14 de novembre de 2018 17:39 h

Torra diu que el Govern estira "tots els fils" per si Espanya dona alguna resposta que no sigui "no" a l'autodeterminació

El president convida Urkullu a una nova reunió al Palau de la Generalitat i l'insta a visitar els "presos polítics" i els "exiliats"

ACN Vitòria-Gasteiz.-El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que l'executiu estira "tots els fils possibles" per si Espanya dona alguna resposta que no sigui "no" al dret a l'autodeterminació. Així s'ha expressat el cap del Govern en una roda de premsa conjunta amb el lehendakari, Iñigo Urkullu, aquest dimecres a la tarda des del Palau d'Ajuria Enea, posterior a la reunió que han mantingut durant poc més d'una hora. Torra, però, ha lamentat que es constati que totes les respostes dels governs espanyols de Mariano Rajoy (PP) i l'actual de Pedro Sánchez (PSOE) siguin negatives. El president, a més, ha convidat Urkullu a una nova trobada al Palau de la Generalitat, i també ha instat el lehendakari a visitar els "presos polítics" i els "exiliats".

En la seva intervenció inicial, Urkullu ha explicat que ha traslladat a Torra la "necessitat" d'aprofitar la nova situació a la cambra baixa espanyola, amb el PSOE al govern, per trobar una "solució política". Preguntat per fins a quin punt confia en aquesta via, Torra ha respost que "fins on la majoria del Congrés vulgui arribar". El president de la Generalitat ha asseverat que de moment tots els executius espanyols han tingut la mateixa resposta. Així mateix, ha lamentat que per ara l'única rèplica de l'Estat siguin els 214 anys de presó que demana la Fiscalia per als presos independentistes.Torra ha subratllat la "importància" de conèixer de primera mà el moment polític que viu Euskadi: "Ens ajuda a entendre el pols polític del País Basc, i escoltar les palpitacions del poble ha estat un honor", ha opinat. Finalment, el president del Govern ha conclòs que ha anat a Euskadi a mostrar la "fraternitat i la solidaritat" entre els pobles basc i català.Pintada d'Arran a l'habitatge de LlarenaD'altra banda, Torra ha assegurat que és "radicalment democràtic i antiviolent", com a reacció a la pintada de groc que ha fet Arran al portal d'un habitatge on hi viuria el jutge del Suprem Pablo Llarena, a Sant Cugat del Vallès. El president ha assegurat que desconeixia la notícia a causa del seu viatge i les reunions a Euskadi.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.