directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 04:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dimecres, 14 de novembre de 2018 19:02 h

Buch sobre els llaços grocs: "Només actuem quan s'utilitzen estris perillosos o hi ha conductes punibles"

El conseller repta Cs a denunciar davant la justícia si té proves que Trapero rep un tracte de favor

ACN Barcelona.-El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha dit que respecte els llaços grocs la policia "només actua en el cas d'utilitzar estris perillosos o quan la seva conducta pugui ser punible o pugui representar un perill per les persones, els béns o l'ordre públic, però no en funció del que pensa, perquè sinó no viuríem en democràcia, viuríem en una dictadura". Responent a una pregunta de Ciutadans al Parlament ha explicat que respecte aquesta qüestió el 2015 no hi va haver cap expedient, el 2016 van ser nou, el 2017 foren 39 i enguany són 34. Responent una altra pregunta, el conseller ha reptat Jean Castel a demostrar i denunciar davant la justícia el suposat "tracte de favor" vers Josep Lluís Trapero que el diputat de Ciutadans ha denunciat al Parlament.

La pregunta sobre els llaços grocs l'ha formulat la diputada Munia Fernandez Jordan, de Ciutadans, que ha exposat que "amb una bona organització" a les juntes locals de seguretat es podria evitar "la inundació de la simbologia" tal com "diu la llei i tots els ciutadans". El conseller ha afegit a Cs que en aquest moment no està prohibit posar llaços grocs "gràcies a que van perdre una votació". Per aquest motiu "no podem perseguir els que posen llaços grocs ni perseguim els que els treuen", ha reblat.Josep Lluís TraperoCastel, a més d'insinuar que Trapero utilitza l'horari laboral per preparar la seva defensa, ha preguntat si el Departament d'Interior aporta mitjans per ajudar-lo a preparar-la i també ha demanat explicacions al conseller de per què no s'ha impulsat un expedient sancionador intern com el que pesa sobre altres agents processats.Buch ha recordat que hi ha un judici obert i que qualsevol declaració podria afectar a la defensa de Josep Lluís Trapero. Ha afegit que el major va comptar amb la "confiança plena" del departament per la seva "professionalitat"."Demostri-ho a la justícia i veurà com tindrà un aliat a l'hora de depurar qualsevol responsabilitat de qualsevol persona que se salti la llei, i més a casa meva", ha exposat el conseller. Incendi a la seu central dels BombersLa diputada de Ciutadans també ha preguntat sobre l'incendi del 8 de març de 2018 a les instal·lacions de la seu central dels Bombers de la Generalitat. Ha lamentat la inexistència del protocol d'extinció d'incendis i que encara no se'n coneguin les causes. El conseller ha dit que aquesta mateixa pregunta ja la va respondre per escrit a l'estiu, que quan es va construir l'edifici, el 1989, la llei no exigia sistema de detecció d'incendis, i que les causes de l'incendi estan sota investigació judicial.Agressions sexualsEl grup parlamentari de Ciutadans també ha preguntat quines mesures s'adoptaran per a evitar els delictes d'agressió sexual i de furt durant els mesos d'estiu. La diputada María Francisca Valle ha destacat que els delictes s'han incrementat i que hi ha hagut 106 agressions sexuals enguany a Catalunya, concentrades sobretot a Barcelona, l'Hospitalet, Sabadell i Lleida. "Els furts creixen aquí mentre que a la resta de ciutats cauen", ha dit.Buch ha respòs que la conselleria porta mesos treballant i algunes de les mesures ja veuran la llum a finals d'aquest mes de novembre. Ha explicat que per fer-ho s'han posat al costat d'empreses del sector de l'oci i entitats. Ha acabat convidant a la diputada a assistir a les reunions on s'està treballant.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.