directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 14 de novembre de 2018 19:47 h

Torra es reuneix amb Otegi a Sant Sebastià per abordar la situació política

El president del Govern pronuncia la conferència 'Catalunya: sobirania, democràcia i llibertat' al Kursaal en un acte organitzat per Gure Esku Dago

ACN Donostia.-El president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha reunit amb el coordinador general de Bildu, Arnaldo Otegi, al Palau de Congressos Kursaal (Donosti - Sant Sebastià), aquest dimecres a la tarda. Segons fonts governamentals, a la trobada s'hi ha abordat la situació política actual. Després de la conferència de Torra al mateix Kursaal, el president i Otegi faran un sopar de feina on parlaran del dret a l'autodeterminació, la resolució política al conflicte, i d'explorar formes de cooperació, segons han explicat les mateixes fonts. El conclave ha tingut lloc al Kursaal, on Torra pronuncia des de les 19:00 hores la conferència 'Catalunya: sobirania, democràcia i llibertat', en un acte organitzat per la plataforma Gure Esku Dago. Aquest migdia el president del Govern s'ha reunit amb el lehendakari, Iñigo Urkullu, a la seu del govern basc.

Cal recordar que Otegi -que assisteix a la conferència del Kursaal- va plantejar dissabte passat al programa 'FAQS' de TV3 que els partits sobiranistes i independentistes bascos, gallecs i catalans -des del PNB a la CUP- formessin llistes unitàries per concórrer junts a les properes eleccions europees, així com a les espanyoles. El dirigent abertzale també ha estat notícia els darrers dies després de reunir-se amb Carles Puigdemont a Waterloo, i perquè el Tribunal Europeu dels Drets Humans va donar la raó al dirigent d'EH Bildu en dictaminar que l'Audiència Nacional espanyola va violar el seu dret a un judici just.A la conferència del Kursaal hi assistirà una delegació independentista catalana, encapçalada per la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie; i del vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri. També hi aniran els diputats de JxCat Albert Batet, Eduard Pujol i Aurora Madaula; els líders d'ERC a Madrid, Gabriel Rufián i Joan Tardà; i la secretària nacional de la CUP Aina Delgado.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.