directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 21:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 15 de novembre de 2018 16:18 h

Pirineus-Barcelona tindrà un "primer dossier" tècnic de la candidatura als Jocs d'Hivern el primer trimestre de 2019

"Si el COI truca a la porta de Catalunya per a l'any 2026 no podem tenir altra resposta que dir-los que estem a punt", diu el secretari general de l'Esport

ACN Barcelona.-El secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, ha assegurat que tindran enllestit de cara al primer trimestre de 2019 un "primer dossier" tècnic per elaborar la precandidatura Pirineus-Barcelona per organitzar uns Jocs d'Hivern. El Comitè Olímpic Internacional (COI) va donar llum verda a l'octubre a Pirineus-Barcelona per a què comencés a treballar en una proposta concreta per organitzar els Jocs d'Hivern de l'any 2030. Després que Calgary (Canadà) hagi renunciat a la candidatura per als Jocs d'Hivern 2026, Figueras ha obert la porta a competir per a organitzar-los. "Si el COI truca a la porta de Catalunya per a l'any 2026 no podem tenir altra resposta que dir-los que estem a punt", ha assegurat el secretari general de l'Esport aquest dijous.

Figueras ho ha dit durant la presentació de la temporada d'hivern 2018-2019 de les estacions d'esquí de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). "El dossier que ens demana el Comitè Olímpic Internacional no volem esperar a tenir-lo el 2019, 2020 o 2021. Tindrem un primer dossier el primer trimestre de 2019", ha afirmat el secretari general de l'Esport. "No us preocupeu, estem fent les coses bé", ha dit Figueras, que ha puntualitzat que estan treballant amb l'horitzó dels Jocs Olímpics del 2030. Tanmateix, el secretari general de l'Esport ha dit que els tres candidats del 2026 no avancen "amb la solidesa" amb què ho està fent la candidatura Pirineus-Barcelona. De fet, la població de Calgary van rebutjar la candidatura dimecres en referèndum. Les altres candidatures acceptades pel COI per al 2026 són Estocolm (Suècia) i Milà\/Cortina d'Ampezzo (Itàlia). "Que a ningú se li escapi que hem d'estar a punt", ha insistit Figueras. El secretari general de l'Esport ha afirmat que encaren el projecte "amb il·lusió" i el veuen "més a prop que mai". "És ara o mai", ha dit Figueras, que ha remarcat que existeix el compromís de "treballar junts" perquè els Jocs Olímpics d'Hivern impactarien positivament en el territori.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.