directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 15 de novembre de 2018 17:37 h

La Generalitat i Renfe acorden l'elaboració d'un contracte programa de llarga durada per a Rodalies

Gavín i Táboas alerten del vandalisme creixent als trens de la companyia i contra treballadors i usuaris

ACN Barcelona.-La Generalitat i Renfe han acordat aquest dijous elaborar un nou contracte programa de llarga durada per a Rodalies, segons han explicat el secretari de Mobilitat, Isidre Gavín, i el president de Renfe, Isaías Táboas, després de la reunió de l'òrgan mixt de coordinació entre la Generalitat i la companyia. Segons Gavín, l'anterior contracte, del 2013, mai va ser validat oficialment i ara ja ha quedat "desfasat", i el que es concreti en els propers mesos vol que es reculli la relació entre l'administració de la Generalitat i la companyia amb l'objectiu d'"actualitzar i millorar el servei". Pel que fa el president de Renfe, Isaías Táboas, ha recordat que la Generalitat és "client" de la companyia i per això ha dit que li vol garantir "fiabilitat, puntualitat i qualitat". D'altra banda, tant Gavín com Táboas han mostrat la seva preocupació per l'augment del vandalisme als trens i contra els treballadors i usuaris de la companyia.

Tant Gavín com Táboas han fet una valoració molt "positiva" de la trobada de l'òrgan mixt de coordinació després que no es reunís des del 17 de juliol de l'any passat. A més, ha estat la primera des del canvi de govern a l'Estat. Ara, les dues parts han acordat reunir-se tres vegades l'any perquè el contacte sigui "més fluid i constant".El secretari de Mobilitat ha expressat la seva intenció que el nou contracte programa, que encara tardaria uns mesos a formalitzar-se, sigui "plurianual" i ha afegit que "pot preveure perfectament una llarga durada de Renfe com a prestador de servei". "La Generalitat no posa el focus en si és Renfe o no sinó que volem un servei de qualitat", ha insistit Gavín, que ha subratllat que el nou contracte tindrà "la durada suficient" perquè l'operadora, com a proveïdor, garanteixi un bon servei.El president de Renfe, Isaías Táboas, ha assenyalat que de la mateixa manera que l'operadora té un contracte programa amb l'administració de l'Estat a través del Ministeri de Foment i la Generalitat amb FGC era "lògic pensar que havíem de tenir un programa similar". "Ens hem posat a treballar per definir les obligacions que Renfe ha de tenir i les que tindrà", ha afirmat el president de Renfe, que ha assegurat que la companyia buscarà oferir "uns estàndards de qualitat que la Generalitat ens exigirà".Preocupació per l'augment del vandalismeD'altra banda, en la trobada també s'ha tractat l'augment del vandalisme patit per Renfe i que, segons el secretari de Mobilitat i el president de Renfe, "segresta el servei públic".Segons ha explicat Gavín, la Generalitat ha treballat amb Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona per encapçalar una "estratègia específica" contra un vandalisme, ha alertat, que ha guanyat en "virulència i agressivitat". En aquest sentit, ha comentat que el Departament d'Interior ha creat una unitat específica un cop cada vegada més coneixen com actuen. A més, ha lamentat que el Codi Penal "no dona eines" per quan s'identifica i es deté l'autor d'un acte violent dels quals ha ressaltat que no només en són víctimes els treballadors i vigilants de Renfe sinó també els usuaris. Gavín ha recordat, per exemple, que fa uns dies un tren que cobreix la línia Cervera-Barcelona va quedar completament inutilitzat i els viatgers es van quedar "sense un servei al qual tenen dret".Táboas, per la seva banda, ha agraït la "receptivitat i col·laboració" de la Generalitat en aquest àmbit i ha avançat que aquest any els actes vandàlics van en augment respecte el 2017. En aquesta línia, ha avançat que els 6 milions d'euros que l'any passat es van destinar a Catalunya en reparar els desperfectes causats pel vandalisme s'hauria pogut comprar un tren nou de Rodalies. "Cada vegada que passa això estem perdent oportunitats per desplaçar-se", ha lamentat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.