directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 16 de novembre de 2018 13:15 h

L'AMB obre expedient sancionador a Aigües de Barcelona per una possible infracció "molt greu" per no lliurar informació

La companyia respon que ha contestat tots els requeriments de l'administració "dins el termini establert"

ACN Barcelona.-L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha obert un expedient sancionador a Aigües de Barcelona per una possible infracció "molt greu" per manca de transparència. La companyia del grup Agbar, que gestiona el subministrament d'aigua als municipis de l'àrea metropolitana, s'hauria negat a lliurar informació sobre el servei de gestió de l'aigua i hauria desatès fins a 20 requeriments de l'administració entre 2016 i 2018 que demanaven informació "dels seus comptes, inversions, el detall de les tarifes i els sous dels directius". Ho ha explicat el vicepresident de l'AMB, Eloi Badia, aquest divendres en roda de premsa. Un portaveu d'Aigües de Barcelona consultat per l'ACN ha respost que la companyia ha contestat "dins el termini establert tots els requeriments d'informació" de l'AMB.

L'expedient s'haurà de resoldre en un termini màxim de sis mesos i podria comportar una multa de fins a 12.000 euros, la suspensió d'Aigües de Barcelona per poder presentar-se a contractes amb l'administració durant mig any, la inhabilitació per a ser beneficiaris d'ajuts públics entre un i cinc anys i la cancel·lació definitiva de la inscripció de la companyia en el registre de grups d'interès."Ens han fet que haguem d'actuar", ha dit Badia, que ha criticat la "manca de col·laboració" d'Aigües de Barcelona a qui han demanat la informació durant el darrer any i mig sense èxit. "Tenim el dret d'accedir-hi", ha assegurat el vicepresident de l'AMB. Aigües de Barcelona és una societat mixta i l'AMB controla el 15% de l'accionariat. Agbar és l'accionista majoritària amb el 70% de la participació, el 15% restant pertany a Criteria Caixa.Badia ha assegurat que s'està anul·lant a l'AMB com a licitador i ha acusat Aigües de Barcelona "d'obstrucció a l'administració". Segons el vicepresident de l'AMB, la informació sobre els costos del servei d'Aigües de Barcelona que demanen a la companyia és "imprescindible per decidir la tarifa [de l'aigua] de 2019" i conèixer-la podria implicar una baixada del cost de la tarifa. La directora de l'Agència de Transparència de l'AMB, Gemma Calvet, ha explicat que és una informació que "s'ha de lliurar d'ofici", segons la Llei de Transparència.De fet, Badia i Calvet han assegurat que es tracta del primer expedient sancionador que s'obre a una empresa per incompliment de la Llei de Transparència, que pot acabar en sanció econòmica i en la suspensió per poder contractar amb l'administració. Calvet ha assegurat que un expedient d'aquest tipus no és "còmode d'utilitzar" però necessari per "complir amb l'interès general". La directora de l'Agència de Transparència ha assegurat l'obertura de l'expedient ha estat un últim recurs després de fer els requeriments d'informació "per totes les vies possibles". Calvet ha afirmat que han rebut "respostes per escrit a diferents nivells" per part d'Aigües de Barcelona que posaven en qüestió "des de l'obligatorietat jurídica" de donar la informació, a la necessitat que en té l'AMB per a la presa de decisions i la companyia també hauria al·legat "desconfiança" envers l'administració. "El vincle de confiança és a la inversa", ha reblat Calvet, que ha negat que es tracti d'una qüestió "ideològica".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.