directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 01:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Divendres, 16 de novembre de 2018 13:45 h

L'Ajuntament inverteix 500.000 euros en subvencionar el canvi de finestres i tancaments de 150 habitatges a Ciutat Vella

El govern municipal no descarta ampliar els ajuts a altres zones de la ciutat per combatre la contaminació acústica

ACN Barcelona.-L'Ajuntament de Barcelona invertirà 500.000 euros en subvencionar la renovació de finestres i tancaments als barris del Raval i del Gòtic sud per combatre la contaminació acústica. El 'Programa d'arranjaments de finestres a Ciutat Vella' atorgarà ajudes d'entre el 50% i el 90% del cost als veïns, segons el nivell de renda de les llars. La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha explicat que l'objectiu de la mesura és fer dels barris un "espai més habitable" i que primer es prioritzaran les zones més afectades per la contaminació acústica. En cas que els resultats d'aquesta mesura siguin positius, Pin no ha descartat ampliar les subvencions a altres zones de la ciutat afectades per la contaminació acústica.

Al gener es farà una prova pilot a la qual es destinaran 200.000 euros per renovar 50 habitatges. Després, l'Ajuntament preveu ampliar els ajuts a 100 habitatges més, amb una dotació addicional de 300.000 euros. Un cop aprovades les bases de la subvenció, els veïns tindran dos mesos per presentar la sol·licitud per rebre l'ajuda. L'execució del programa es farà en els quatre mesos posteriors, segons ha explicat la regidora de Ciutat Vella. L'atorgament i la quantitat de la subvenció es farà segons el nivell de renda i l'exposició de les llars a la contaminació acústica. Pin ha remarcat que la contaminació acústica té un gran impacte en el descans i la salut dels veïns. Ha destacat que Ciutat Vella és un dels districtes més afectats per aquest problema i ha recordat que el Pla d'Usos de Ciutat Vella ja inclou algunes mesures per combatre'l, com per exemple la restricció d'algunes activitats o la prohibició de nous locals dedicats a l'oci nocturn. "No pretén ser una solució definitiva, sinó una mesura més", ha remarcat la regidora de Ciutat Vella.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.