directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 02:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Segrià doble fletxa Divendres, 16 de novembre de 2018 14:13 h

Alumnes del Pràctiques II de Lleida dinen un entrepà al pati per protestar contra el decret de menjadors

L'acció se suma a les que s'han fet durant tota la setmana a diferents centres educatius de la ciutat per evitar que les AMPAs perdin la gestió dels menjadors

ACN Lleida.-Alumnes de l'escola Pràctiques II de Lleida han dinat aquest divendres un entrepà al pati del centre. Ho han fet convocats per les famílies per protestar contra el decret sobre menjadors escolars que el Departament d'Ensenyament vol posar en funcionament i que implica la fi de la gestió de les AMPAs i les AFAs del menjador escolar. Aquesta acció de protesta se suma a les moltes altres que s'han portat a terme al llarg de la setmana a diferents centres escolars de la ciutat i que es clouran amb una 'casserolada' a la tarda al davant de la seu dels serveis territorials. Les famílies estan en contra d'un model que facilita l'entrada de les multinacionals del càtering a les escoles de manera que creuen que no estarà garantida una alimentació sana amb productes locals i ecològics.

El dinar popular a base d'entrepà al pati de l'escola Pràctiques II de Lleida s'ha fet a dos quarts d'una, l'hora en què habitualment els alumnes van al menjador del centre, que té cuina pròpia. L'acció ha comptat amb la participació d'alguns pares que s'ho han pogut combinar amb la feina així com també amb membres de l'AMPA. Celia Pallarés, representant de l'AMPA ha explicat que volen ''paralitzar el decret'' fins que no hi hagi un acord entre totes les parts interessades. En aquest sentit, ha dit que des de les AMPA estan convençuts que porten correctament la gestió del menjador, seguint els protocols que marca l'Agència Catalana de Salut, i per això temen que si hi entren càterings de fora ''no sabran entendre la situació de l'escola''. Així mateix, ha demanat diàleg amb la Generalitat perquè volen saber exactament com els afectarà el decret i com quedarà la gestió a partir d'ara.Pallarés ha recordat que els avantatges de gestionar directament el menjador suposen un tracte ''personalitzat'' amb els alumnes i que els pares puguin preocupar-se directament que els aliments siguin saludables i de primera qualitat. Temen que una empresa de fora només es preocupi pel preu i no per la qualitat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.