directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 21:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 16 de novembre de 2018 15:34 h

El govern espanyol promet que “no deixarà sols” els ciutadans i la indústria en el canvi cap al cotxe elèctric

Celaá afirma que el seu executiu “treballa estretament” amb la indústria del motor

ACN Madrid.-La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha assegurat aquest divendres que el seu executiu “no deixarà sols” ni els ciutadans ni la indústria en la transició cap al cotxe elèctric, després que l’executiu hagi avançat la intenció que es prohibeixin noves matriculacions de vehicles de combustió al 2040. A la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Celaá ha assegurat que el seu govern té la obligació d’impulsar les energies renovables “i donar suport a la indústria de la automoció”. “El govern treballa estretament amb la indústria del motor”, ha afirmat malgrat les queixes dels fabricants.

El seu govern continua treballant en l’avantprpojecte de la llei de transició ecològica que proposa prohibir la matriculació i venda de cotxes dièsel i gasolina a partir de 2040 amb l'objectiu que el 2050 ja no circulin vehicles que emetin CO2. La prohibició també afectaria els vehicles híbrid que no tinguin emissions zero. És una de les principals mesures que inclou la nova Llei del canvi climàtic i transició energètica, que el Ministeri per a la Transició Ecològica ja ha lliurat a la resta de grups polítics. L'esborrany preveu també la prohibició del 'fracking', la reducció dels gasos d'efecte hivernacle en almenys un 20% per a l'any 2030 i l'impuls de les energies renovables. En concret, preveu que el sistema elèctric es basi exclusivament en fonts de generació d'origen renovable.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.