directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 16 de novembre de 2018 16:56 h

Desenes de treballadors de Correus exigeixen davant la delegació del govern una resposta de l'executiu espanyol

CCOO, UGT i CSIF asseguren que el seguiment de les aturades de tres hores per torn ha estat "massiu"

ACN Barcelona.-Desenes de treballadors de Correus a Catalunya han exigit aquest divendres davant la delegació del govern a Barcelona una resposta de l'executiu espanyol a les seves reivindicacions. Els empleats de l'empresa pública han tallat el carrer Mallorca a dos quarts de dues i han entregat un manifest en el qual demanen un pla estratègic que garanteixi el futur de Correus, finançament i un nou acord laboral amb millores salarials, ocupació i drets. CCOO, UGT i CSIF també havien convocat vaga parcial de tres hores per torn aquest divendres i han assegurat en un comunicat que el seguiment ha estat "massiu". La UGT ha xifrat el seguiment del torn de matí (de 12 a 15 hores) en un 71% de la plantilla a Catalunya.

"Estem en la mateixa situació que amb l'anterior govern [espanyol], sense donar resposta a les nostres reclamacions", s'ha queixat el delegat de CCOO a Correus, Benjamín Momblanc, en declaracions a l'ACN. Momblanc ha advertit que si l'executiu de Pedro Sánchez no s'avé a negociar faran més vagues. La d'aquest divendres és la segona vaga parcial que realitzen en menys de cinc mesos a l'empresa. A més, els tres sindicats majoritaris CCOO, UGT i CSIF, que representen el 85% de la plantilla de Correus, han convocat tres jornades de vaga de 24 hores a tot l'Estat. Els treballadors de Correus estan cridats a aturar l'activitat divendres 30 de novembre, divendres 21 de desembre i dimecres 26. El responsable del sector postal de la UGT, Rubén Valdés, ha explicat la mobilització d'aquest divendres és "una més" del full de ruta de mobilitzacions pactat al maig dels treballadors dels serveis postals estatals. "Portem més d'un any" amb les reivindicacions, ha dit el president de la federació de Correus a Catalunya del CSIF, Rafael Segovia. El representant del CSIF ha avisat que les mobilitzacions "aniran de menys a més" i seguiran després del desembre si segueixen sense obtenir resposta. Segovia ha criticat que "semblava que el nou govern [espanyol] entenia el tema" però "tot són paraules" i cap fet. "No es pot jugar amb més de 51.000 famílies i els ciutadans d'aquest país que no estan rebent la correspondència com marca la Llei Postal", ha reblat el sindicalista. Els treballadors de Correus demanen que es reverteixin les retallades a l'empresa. Els sindicats denuncien que s'ha deteriorat el servei postal públic amb menys pressupost i menys plantilla arran de la crisi.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.