directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 13:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Bages doble fletxa Divendres, 16 de novembre de 2018 17:16 h

El Consorci Viari de la Catalunya Central insta la Generalitat a mantenir per l'any que ve les bonificacions a la C-16

A partir de l'1 de gener les reduccions generals deixaran d'estar en vigor i només se'n beneficiaran els turismes amb Teletac o Satelise

ACN Manresa.-El Consorci Viari de la Catalunya Central vol que les bonificacions actuals a l'autopista C-16 es mantinguin fins a la implantació del sistema de vinyeta. Des del 2015, tots els vehicles que circulen per la via tenen una reducció del 45% de dilluns a divendres no festius. El decret que ho regula, però, deixarà d'estar en vigor a partir de l'1 de gener de 2019 i, a partir de llavors, només tindran descompte els turismes que paguin amb Teletac o Satelise. A través d'un comunicat, el Consorci ha defensat que no es pot fer cap "pas enrere" en l'àmbit de la mobilitat. És per això que volen que es mantinguin les bonificacions i fins i tot, ampliar la franja horària. El Consorci reclama una reunió amb la Generalitat per tractar la qüestió.

El Consorci Viari de la Catalunya Central també sol·licitarà a la Generalitat que el tram d'autopista Sallent – Sant Fruitós – Sant Vicenç es bonifiqui les 24 hores del dia, i no només en hores punta. Una de les qüestions importants pel Consorci és el compliment dels protocols d'aixecament de les barreres de l'autopista. Segons l'ens, aquests no es compleixen quan hi ha alguns incidència a la C-55 o a la C-58. Com a exemple del mal funcionament, el Consorci destaca la situació del 9 de novembre, en què una incidència a Castellbell i el Vilar va obligar a tallar la C55, però les barreres de l'autopista només es van aixecar dues hores, i consideren que el col·lapse viari "es podria haver evitat". Per últim, també volen que es millori l'accés a l'autopista per la zona de l'Hospital General de Manresa. En aquest cas, la incorporació es considera "molt perillosa" i per això es demana construir un nou carril d'incorporació. Aquesta solució també es vol per la sortida en direcció a la comissaria dels Mossos d'Esquadra.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.