directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 17:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 16 de novembre de 2018 18:28 h

Només un 6% dels universitaris que fumen estan molt motivats per deixar el tabac

L'AECC-Catalunya Contra el Càncer de Barcelona demana un canvi en les campanyes de prevenció i centrar-les en el present

ACN Barcelona.-Un estudi de l'AECC-Catalunya Contra el Càncer de Barcelona entre els universitaris catalans d'entre 17 i 23 anys conclou que el 42% d'aquest col·lectiu fuma i que només un 6% té una motivació alta per deixar-ho. Del 42% total, un 53,7% és fumador ocasional, un 25,9% fuma i vol deixar-ho i un 20,4% fuma i no vol deixar-ho; mentre que del 58% restant que no fuma un 12% ho havia fet amb anterioritat i ho va poder deixar. Segons la psicologia de programes de prevenció de càncer de l'AECC-Barcelona, Mònica Granados, la baixa motivació es pot deure al resultat "per la falta de motivacions extrínseques, ja que avui dia les campanyes de prevenció tracten de motivacions intrínseques i a evitar malalties com el càncer de pulmó, una cosa que els joves universitaris ho poden veure llunyà". Per això, Granados considera que s'hauria de donar la volta a les campanyes i centrar-la més en el present.

D'altra banda, l'estudi també recela que el consum entre les dones (20,1%) és superior als dels homes (18,5%), diferència que augmenta quan es tracta del consum ocasional de tabac, 24,9% i 19,7%, respectivament.L’estudi de l’AECC-Catalunya contra el Càncer de Barcelona també analitza el consum dins l’entorn més proper: només un 13,8% té parella fumadora i el 20,2% dels joves universitaris tenen alguna persona que fuma dins de casa seva. Els amics és el grup de l’entorn on les xifres són oposades, amb només un 17,7% que afirmen que el seu grup d’amics és no fumador. Per altra banda, de l’estudi també s’extreu que el 83,5% dels universitaris, siguin o no fumadors, afirma sentir-se molest pel fum del tabac.Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS) el tabac està relacionat amb el 12% de les morts a nivell mundial. A Espanya causa 52.000 morts anuals, per sobre de la mitjana europea. Per aquest motiu, l’AECC ha traslladat el seu programa d’ajuda i suport a una aplicació per a dispositius mòbils, Respirapp, que és una guia d’orientació i de suport dividida en quatre fases en les que la persona haurà de seguir una sèrie d’indicacions per avançar cap al seu objectiu: trencar amb el tabac definitivament.A part, l’aplicació, disponible per a iOS i Android, compta amb diferents apartats d’ajuda per aprendre a reduir l’ansietat, a relaxar-se, evitar les ganes de fumar, controlar l’augment de pes o prevenir les recaigudes, entre d'altres.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.