directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 01:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 16 de novembre de 2018 20:05 h

ERC espera que l'Espai pel Diàleg serveixi per "arribar a un acord" pel "dret a l'autodeterminació"

Sabrià valora "molt positivament" la proposta de "pacte de claredat" presentada pels comuns, que inclou el referèndum, però diu que té "defectes"

ACN Barcelona.-El president d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha defensat aquest divendres que l'Espai de Diàleg que ha reunit al Palau de la Generalitat el Govern, JxCat, ERC, PSC i CatECP serveixi "per arribar a un acord" per exercir el "dret a l'autodeterminació". Per a Sabrià, els "grans consensos socials" han de convertir-se en "grans consensos polítics", i ha dit que aquests han de centrar el debat si hi ha noves reunions de la taula. El president del Grup Republicà també ha valorat "molt positivament" la proposta de "pacte de claredat" dels comuns, que inclou el referèndum, si bé ha destacat que té alguns "defectes" ja que l'exemple canadenc no és "extrapolable" a la situació catalana.

Sobre els plantejaments que ERC ha "posat sobre la taula" a la cimera, Sabrià ha volgut deixar clar que, "com no podia ser d'altra manera", han deixat clar que el seu objectiu és "exercir el dret a l'autodeterminació" i "arribar a la independència", alhora que "avançar" en el "republicanisme entès com a bon govern", com a font de "polítiques socials per a tots els catalans" i com un sistema de valors "enfront" de la monarquia. Així, també creuen que l'Espai de Diàleg ha de servir per parlar de la "no-violència" , de la "regressió de drets i llibertats" i de "la injustícia que representa la presó". Sabrià també ha volgut destacar que la trobada –que ha durat dues hores- ha estat "molt positiva" i ha volgut agrair al president del Govern, Quim Torra, d'haver-la convocat, i al PSC per "haver pres la iniciativa". De la mateixa manera, també ha lamentat que a la reunió no hi fossin Cs ni PP i ha mostrat la seva "sorpresa" per l'absència de la CUP.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.