directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 16 de novembre de 2018 20:15 h

JxCat demana que el diàleg entre els partits sigui en condicions "d'igualtat" i que no sigui "retòric"

Batet proposa que la propera reunió de l'Espai es faci a Lledoners per tal que hi pugui assistir Jordi Sànchez

ACN Barcelona.-JxCat ha demanat a la reunió de l'Espai de Diàleg d'aquest divendres a la tarda que el diàleg entre els partits sigui "en condicions d'igualtat" i que no sigui "retòric". Així ho ha explicat el portaveu del grup, Albert Batet, a la roda de premsa posterior a la cimera, acompanyat de la portaveu adjunta Gemma Geis. Batet ha proposat a la reunió que, si es vol que a les properes trobades hi pugui assistir el president de JxCat, Jordi Sànchez, la següent cimera es faci a la presó de Lledoners, on està tancat l'expresident de l'ANC des de fa més d'un any, o bé que s'aixequi la presó preventiva "injusta".

JxCat ha insistit que qui hauria d'haver-se reunit a Palau era Sànchez, i ha deixat palès a la reunió -i a la roda de premsa- que, per tal que el president del grup hi sigui present, se li aixequi la presó provisional o bé la propera reunió se celebri a Lledoners. Batet no ha respost si creu que el PSC hi estaria disposat o no.El portaveu parlamentari de JxCat també ha reclamat que s'acabi amb la "repressió" i les "amenaces" de la Fiscalia per tal que hi pugui haver un "diàleg amb igualtat de condicions". Així mateix, Batet ha afirmat que li hauria agradat algun avanç en la unitat per acabar amb la situació de presó preventiva dels líders independentistes tancats, i ha assegurat que el conflicte és "polític" i "es diu dret a l'autodeterminació". Batet també ha lamentat que el PSC no hagi garantit que no tornarà a aplicar el 155.Finalment, el diputat independentista ha resumit que la proposta d'avui de JxCat ha estat reivindicar les resolucions aprovades pel Parlament que indiquen que Carles Puigdemont és el "president legítim" de la Generalitat, que hi ha una majoria en contra de la "repressió", a favor de la República i del dret a l'autodeterminació.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.