directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 18:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 16 de novembre de 2018 20:26 h

La reunió de l'espai de diàleg acaba amb el compromís del Govern i els partits de mantenir més trobades periòdiques

Els grups constaten la dificultat d'arribar a un consens i coincideixen en trobar una "solució política" al conflicte català

ACN Barcelona.-La primera reunió de l'Espai de diàleg d'aquest divendres ha servit perquè el Govern i els partits s'hagin compromès a mantenir més trobades periòdiques i a trobar una "solució política" al conflicte català. Després de dues hores de trobada, tant l'executiu com JxCat, ERC, PSC-Units i CatECP han arribat a un "gran consens" en qüestions com la denúncia als actes "violents i intimidatoris" cap a les diferents opcions polítiques i en la consideració que el diàleg és "imprescindible". Mentre que el PSC ha avisat que qualsevol proposta per a Catalunya ha de tenir un ampli consens al Parlament, JxCat, ERC i CatECP han coincidit en apostar pel referèndum acordat, en la crítica a la judicialització de la política i en el 155. Els partits també han coincidit en lamentar les absències a la cimera de Cs, CUP i PPC.

CatECP ha defensat el "pacte de claredat" –que inclou un referèndum vinculant- que el grup ha presentat a la reunió com "la solució" per a Catalunya, davant d'un full de ruta que considera fallit com la via unilateral o la proposta de recuperar l'Estaut, que diu que defensa el PSC. Els de Miquel Iceta, en canvi, han assistit a la reunió amb la proposta d'impulsar una reforma constitucional i, a la vegada, un nou Estatut que blindi l'autogovern. Amb tot, han constatat la distància entre els diferents posicionaments polítics i han fet una crida a buscar una solució que "no trenqui". Per la seva banda, ERC ha posat damunt la taula l'exercici del dret a d'autodeterminació i l'avançament en el camp de les polítiques socials per a tots els catalans. Així, han fet una crida a centrar les futures torbades en parlar de la "no-violència" , de la "regressió de drets i llibertats" i de "la injustícia que representa la presó".Al seu torn, JxCat ha demanat que el diàleg entre els partits sigui en condicions "d'igualtat" i que no sigui "retòric". El portaveu, Albert Batet, ha anat més enllà i ha proposat que la propera reunió de l'Espai es faci a Lledoners per tal que hi pugui assistir Jordi Sànchez.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.