directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 05:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 19 de novembre de 2018 19:16 h

CGT i Rebel·lió Atenció Primària criden a la vaga els professionals dels CAPs del 26 al 30 de novembre

La mobilització coincidirà amb les aturades convocades pel sindicat Metges de Catalunya als centres de l'ICS i a la sanitat concertada

ACN Barcelona.-El sindicat CGT ha convocat una vaga de tots els professionals de l'atenció primària del 26 al 30 de novembre. El moviment Rebel·lió Atenció Primària, que aglutina professionals de la sanitat pública i compta amb prop d'un centenar de centres adherits, va decidir en assemblea impulsar aquesta vaga i el sindicat els dona la cobertura legal per convocar-la. La mobilització coincidirà amb les ja convocades pel sindicat Metges de Catalunya, majoritari en el col·lectiu, a l'atenció primària de l'Institut Català de la Salut (ICS) i a la sanitat concertada per aquesta mateixa setmana. "Donem suport a les reivindicacions del col·lectiu de metges, però creiem que les hem d'ampliar a tots els treballadors de la sanitat pública", afirma Ildefonso García de la Fuente, de Rebel·lió Primària i i secretari general de Sanitat CGT.

García de la Fuente destaca que les demandes se centren a millorar les condicions laborals dels treballadors de l'atenció primària i al servei als ciutadans. Així, les principals reivindicacions que han portat a convocar la vaga són augmentar el pressupost destinat a l'atenció primària al 25% i "dimensionar" la dotació de personal als Equips d'Atencó Primària (EAPs). També demanen incrementar el 5% addicional del sou i recuperar el 5% sostreu del 2010; recuperar els nou dies de lliure disposició; la jornada setmanal de 35 hores i que tots els CAPs tanquin a les 8 del vespre i respectar el terç de jornada laboral no assistencial, que subratllen que és "bàsic per a la formació, la docència i la recerca". Rebel·lió Primària demanen que es consideri els professionals de treball social com a personal sanitari; l'accés de tots els treballadors a la carrera professional i establir mecanismes de participació efectiva dels ciutadans als EAPs.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.