directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 15:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 19 de novembre de 2018 21:17 h

Batet acusa la dreta i els independentistes de "repartir banderes" que "rebenten" la societat perquè "no tenen res a oferir"

La ministra alerta que la democràcia "està en risc" i crida a combatre "l'onada de l'odi"

ACN Sabadell.-La ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, ha acusat els partits de la dreta espanyola i les forces independentistes d'actuar de manera "irresponsable" en la gestió del conflicte territorial entre Catalunya i Espanya, "atiant" el conflicte d'identitats i "repartint banderes" mentre es "rebenta" la societat. Segons la ministra ho fan perquè a través del "soroll" pretenen tapar els problemes de la gent pels que no tenen "res a oferir". Batet n'ha parlat a la presentació de Marta Farrés com a candidata del PSC a l'alcaldia de Sabadell, on ha alertat que l'actual context polític posa en risc la pròpia democràcia i ha fet una crida ha combatre "l'onada de l'odi".

En aquest sentit, Batet ha defensat l'aposta del diàleg del govern de Pedro Sánchez, enfront una crisi territorial que considera "enquistada" pels anys de "comunicació irresponsable" del govern del PP i de les "accions irresponsables" del Govern. La ministra lamenta que davant les incerteses hi hagi qui opti per "clavar trinxeres per assegurar el suport dels seus" en lloc de cercar solucions.Meritxell Batet ha tret pit de l'aposta de l'executiu espanyol en aquest sentit i també dels esforços per "recuperar drets" i "dignificar" una democràcia que considera que està en risc. "Acabar amb la vergonyosa exaltació de Franco també ens dignifica", ha etzibat la ministra durant l'acte polític dels socialistes de Sabadell.En aquest sentit, Batet assegura que l'objectiu de la societat no ha de passar només per "conquerir nous drets i llibertat", sinó també per "assegurar" els que ja existeixen perquè "l'onada d'odi que recorre el món" fa que es puguin perdre coses que es creien per sempre. La crisi econòmic, diu, va ensenyar que algunes conquestes socials podien quedar en no res i ara la crisi política, avisa, pot posar en risc la pròpia democràcia.Batet també ha recordat la voluntat del govern espanyol de reformar la llei de les administracions locals, l'LRSAL, per "retornar als ajuntaments les capacitats que el PP va manllevar". És a l'administració local, diu, on comença la cohesió social, la integració i la igualtat d'oportunitats: "Modificarem la llei que va treure competències als ajuntaments perquè els alcaldes puguin tornar a fer política de proximitat".Farrés, la candidata amb qui el PSC vol recuperar l'alcaldia de SabadellBatet ha fet aquestes declaracions durant la presentació de Marta Farrés com a candidata del PSC a l'alcaldia de Sabadell, un dels històrics feus socialistes que va caure a les darreres municipals després que esclatés el cas Mercuri. Farrés assegura que l'actual govern municipal que va posar fi a l'era Bustos ha resultat ser una "gran decepció".La candidata a convertir-se en la "primera dona alcaldessa de Sabadell" ha llençat durant l'acte les seves primeres promeses electorals: la millora de la Ronda Nord per connectar Castellar del Vallès amb la C-58, potenciar el Parc Taulí o la generació de 500 nous habitatges de lloguer assequible a la ciutat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.