directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Solsonès doble fletxa Dijous, 6 de desembre de 2018 19:40 h

La Fira del Tió de Solsona guanyarà metres quadrats en la seva quarta edició

El certamen destina tots els fins de la venda dels troncs al Rebost Solidari del Solsonès

ACN Solsona.-La Fira del Tió de Solsona arriba aquest dissabte a la seva quarta edició amb una ampliació dels espais com a principal novetat. En aquesta ocasió, el certamen, que fins ara s'havia concentrat a la plaça Major, creix fins a la del Palau Episcopal i suma el claustre de la catedral, que acollirà la tradicional exposició de tions, amb prop d'una quarantena, i de pessebres. Tots els beneficis de la venda dels tions, explica a l'ACN el director de Solsonès Fires, Josep Caelles, aniran destinats íntegrament al Rebost Solidari del Solsonès, el banc d'aliments del Pla d'emergència social per tal de garantir "que ningú passi gana aquest Nadal".

El tió serrà el protagonista de la fira, que se celebrarà aquest dissabte dia 8. Caelles recorda que el principal atractiu és l'aposta pel tió tradicional de tronc foradat de forma natural, que són els que es posaran a la venda en el marc del certamen i que procedeixen dels boscos de la comarca. Els diners recaptats, afegeix, es destinen íntegrament al Rebost Solidari del Solsonès.Exposició amb tions que han passat de generació en generacióUn altre dels trets distintius de la fira és la mostra de tions que es podrà veure als claustres de la Catedral de Solsona. Bona part d'ells, explica el director de Solsonès Fires, han passat per tres i fins i tot quatre generacions. Es calcula que n'hi haurà prop d'una quarantena.En paral·lel, el mateix espai acollirà una exposició de pessebres que, com en el cas dels tions, han anat passant de mans a mans.Activitats paral·lelesEl certamen comptarà amb activitats paral·leles, entre els quals hi ha la campanya 'Alimenta el tió amb il·lusió’, punt de recollida de joguines de segona mà de Càritas. Contacontes, actuacions musicals, jocs pels més petits o la tradicional encesa de l'arbre de Nadal completaran l'oferta.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.