directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 02:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 6 de desembre de 2018 14:57 h

Aragonès diu que la Constitució "sembla que només importa per la Corona i la unitat d'Espanya"

Segons el vicepresident del Govern, s'ha convertit la Carta Magna en "paper mullat" pel que fa a drets socials"

ACN Barcelona,.-El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, diu que l'Estat ha convertit la Constitució "pel que fa a drets socials en paper mullat". Segons ell, la Carta Magna espanyola "sembla que només importa per la Corona i la unitat d'Espanya", mentre que "no és important" temes com el dret a l'habitatge, el dret a una vida digna, a una tutela judicial efectiva i a la llibertat d'expressió, els quals s'han "oblidat" de protegir. En una atenció als mitjans de comunicació aquest dijous després d'una visita a la Llar Pere Barnés de Barcelona, gestionada per la Fundació Arrels, ha dit que "un model diferent" només vindrà quan Catalunya sigui independent, ja que segons ell, serà "una república de drets socials per a tothom".

Aragonès ha visitat el centre per persones sense llar juntament amb el conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir el Homrani, que ha assegurat que el Govern no pot tenir "una resposta única" contra el sensellarisme perquè hi ha "un perfil de diversitat" entre les persones que es troben en aquesta situació. Segons ell, hi ha gent que "té unes dinàmiques de carrer molt interioritzades" perquè fa anys que no tenen llar, mentre que d'altres persones "han estat excloses fa poc". En aquest sentit, en la mateixa atenció als mitjans ha afirmat que el sensellarisme és "una prioritat" per l'executiu, i creu que la millor manera per donar-hi una resposta és un treball conjunt entre la Generalitat, les administracions locals i el teixit social. Aragonès i el Homrani han visitat diversos espai de la Llar Pere Barnés, de la mà del director de la Fundació Arrels, Ferran Busquets. Els dos consellers també han pogut parlar, entre altres, amb una persona que viu a la llar, i una cuidadora. Busquets els ha explicat les reformes previstes en els propers mesos a l'espai.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.