directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 13:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Diumenge, 9 de desembre de 2018 23:44 h

Puigdemont reitera que tornaria a Catalunya si el Parlament l'investeix com a president de la Generalitat

L’excap del Govern afirma que el discurs del Rei del 3-O és un "aval" a la irrupció de Vox

ACN Barcelona.-L’expresident Carles Puigdemont ha assegurat que si fos investit pel Parlament "tornaria" al Palau de la Generalitat. En una entrevista al programa ‘Quatre gats’ de TV3 d’aquest diumenge avançada per 'El Periódico' i la televisió pública, Puigdemont ha reiterat la voluntat de tornar a Catalunya "com a president" i ha recordat que si entra a l’Estat "no podria assistir a la sessió d’investidura" com va passar amb l’exconseller Jordi Turull. D’altra banda, ha constatat que el discurs del Rei del 3-O de 2017 "és un aval" a la irrupció de Vox. Puigdemont ha apuntat que la "culpa" de l’entrada de la formació al parlament andalús és dels que l’han votat i dels que han "pavimentat l’autopista perquè es pugui trobar normal votar un partit d’extrema dreta".

De la possibilitat de tornar a ser candidat a la presidència de la Generalitat, Puigdemont no ho ha descartat i ha dit que dependrà de les "condicions" que es produeixin en el moment de les properes eleccions al Parlament. L'expresident ha lamentat que juntament amb Vox el nacionalisme espanyol "circula desbocat". Puigdemont ha explicat que estava al cas de la voluntat dels presos d’iniciar una vaga de fam i ha admès que "impacta molt".L’expresident també ha parlat de la reunió a Waterloo entre diversos partits polítics, inclosa la CUP, i ha recordat que l’èxit d’aquestes trobades depèn també de la discreció. "Ens interessa que puguem seguir tenint una relació. Passen coses molt importants al país, com la vaga de fam, i hi ha un clima polític determinat. Que actors polítics i socials parlem no hauria de sorprendre a ningú", ha sostingut. Així, l’expresident ha fet una crida que hi hagi "molta coordinació" entre els partits.De l’última etapa com a president, Puigdemont ha reiterat que totes les converses i trobades entre ell i l’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy "s’han conegut totes" i que no n’hi va haver "cap" que no es fes pública. Tot i això, ha admès que si que hi va haver contactes entre governs. "No vaig prendre la decisió del 10 d’octubre (de suspendre la declaració d’independència) per a res", ha argumentat. "Espanya té molta responsabilitat al respecte i no vol parlar", ha criticat. De la marxa cap a l'estranger, ha dit que "l'exili va formar part d'una de les opcions de força temps abans. Era una idea compartida amb tots, respectant sempre les decisions de cadascú", ha afegit. També ha assegurat que "sí" que va avisar que marxava a l'estranger.Sobre el Consell per la República, ha recordat que no es finança ni es finançarà amb pressupost públic. "No ho paguen els fons reservats, ni l'Ibex35, ni el pressupost públic. La Generalitat no ho paga ni ho pagarà, no hi haurà diner públic", ha dit durant l'entrevista. L'expresident de la Generalitat ha recordat que no té sou ara i que intenta gastar "poquíssim". "D'ençà que el Parlament em va retirar el sou, estic intentant veure quina és l'estratègia per defensar els meus drets econòmics", ha afirmat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.