directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 13:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 12 de desembre de 2018 23:56 h

Ignasi Terraza i Andrea Motis tanquen el 50è Festival Internacional de Jazz amb un duo inèdit

El Quartet Mèlt acompanya el piano i la trompeta dels dos músics al Palau de la Música

ACN Barcelona.-Ignasi Terraza i Andrea Motis han posat punt i final aquest dimecres al 50è Festival Internacional de Jazz de Barcelona amb un concert al Palau de la Música on han actuat per primera vegada com a duo. Després de deu anys treballant junts, han pujat a l'escenari "nus", tal i com ho ha definit Terraza, el piano del qual ha acompanyat la veu i la trompeta de Motis. Amb aquest concert, Terraza ha completat el cicle 'Retrat d'artista' que ha fet aquesta edició del festival amb cinc actuacions amb convidats diferents. "Poder cloure amb un concert al Palau, amb l'Andrea, és tota una satisfacció", ha dit el pianista a l'ACN. No han estat sols durant tot el concert, ja que el Quartet Mèlt els ha acompanyat en alguns temes, com un poema musicat de Maria Mercè Marçal o un repertori més nadalenc.

No ha faltat el repertori més habitual dels dos músics, com cançons de swing, música brasilera, bossa nova, i temes propis tant de Motis com de Terraza. "Veiem el jazz molt diferent que altres cantants de jazz, però entre nosaltres el fet d'haver treballat durant deu anys junts fa que tinguem una visió molt semblant", ha assegurat Motis a l'ACN. Aquesta connexió s'ha notat a l'escenari, ja que el format de duo "dona molta llibertat i molta interacció entre els dos". "Més que quan estem en grup gran, i és molt maco poder gaudir d'aquesta part", ha dit Terraza.I és que malgrat les participacions d'ambdós artistes han estat múltiples durant la història del Festival de Jazz de Barcelona, Motis ha assegurat que el concert que han ofert en el 50è aniversari ha estat "diferent". "Cada vegada que hem vingut hem portat convidats. Estem acostumats a ser més de cinc. Avui l'escenari està molt buit", ha confessat la cantant. Per això ha notat un "Palau molt diferent dels altres", amb "molta responsabilitat" i "gran magnitud". Al parer de Terraza, pianista habitual de Motis, el duo és un format "molt especial perquè és molt nu". "El cantant i trompetista només té el suport del piano, i el piano ha de fer d'orquestra. Ens dobla la feina als dos", ha assegurat. "Acostumat a sortir al Palau amb grups grans, em fa pensar: 'On són els altres?'", ha confessat, però "un cop t'hi fiques te'n oblides que calien més músics i entres en una altra dimensió". Així ho ha notat el públic, que ha vist com l'escenari del Palau lluïa en la seva màxima esplendor jazzística. Un jazz que interpreten en la seva forma més tradicional, però que "obren" a altres influències i músiques que puguin aporta'ls-hi nous elements. Sempre, però, "amb el llenguatge comú del jazz".Quartet Mèlt com a convidatEl Quartet Mèlt, grup vocal format el 2012 per la Magalí Sare, la contralt Ariadna Olivé, el tenor Eloi Fort i el baríton Oriol Quintana han estat els convidats de la nit. Guanyadors de la tercera temporada del concurs musical de TV3 'Oh happy day', han acompanyat el duet en l'última part del concert. Amb ells han interpretat cançons nadalenques com 'Sant Josep fa bugada', una cançó pròpia de Terraza, 'L'altra cara de la vida', i un tema d'estil funk. També han musicat un poema de Maria Mercè Marçal.Cicle dedicat a TerrazaEl concert amb Andrea Motis tanca també el cicle que la 50a edició del Festival Internacional de Jazz li ha dedicat a Ignasi Terraza, amb cinc concerts que han permès dibuixar el perfil polièdric del músic. L'últim amb l'harmònica d'Antonio Serrano, i els tres primers concerts amb Pierre Boussaguet, Jones Trio, Joan Chamorro & Friends i Luigi Grasso. "És un honor haver fet aquest 'Retrat d'artista', amb formats diferents. Poder cloure amb un concert al Palau, amb l'Andrea, és tota una satisfacció", ha reblat el pianista.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.