directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 16:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 13 de desembre de 2018 13:34 h

'Vertigo' de Hitchcock sonarà "amb tot el seu esplendor" als Aribau Multicines amb la banda sonora en directe

Es faran dos passis de la pel·lícula el diumenge amb la música interpretada per l'Orquestra Simfònica Camera Musicae

ACN Barcelona.-L'Aribau Multicines celebrarà aquest diumenge els 60 anys de l'antològica pel·lícula d'Alfred Hitchcock 'Vertigo' amb la seva projecció i amb l'Orquestra Simfònica Camera Musicae (OCM), dirigida pel mestre Anthony Gabriele, interpretant la banda sonora de Bernard Hermann en directe. En declaracions a l'ACN el productor executiu del projecte 'Vertigo amb orquestra', Ramon Lamarca, ha assegurat que 'Vertigo' sonarà "amb tot el seu esplendor" als Aribau Multicines. El clàssic de Hitchcock es podrà veure diumenge amb dos passis en versió original subtitulada a dos quarts de sis de la tarda i a dos quarts de deu de la nit i s'ha tirat endavant a partir de la col·laboració entre Reel Solutions i l'OCM.

Lamarca ha explicat que els espectadors podran veure aquest diumenges als Aribau la que es considera la millor pel·lícula de la història del cinema segons una enquesta de la prestigiosa revista 'Sight and Sound' i la millor banda sonora per cinema amb una música que "complementa la pel·lícula perfectament" i té "un paper narratiu molt important". James Stewart i Kim Novak protagonitzen la pel·lícula 'Vertigo', una història que explora els desitjos, passions i obsessions de la ment humana.El responsable de 'Vertigo amb orquestra' ha assegurat que els agrada molt fer el projecte "en un lloc tan emblemàtic" com els Aribau "perquè hi ha les condicions acústiques i visuals perfectes per cinema amb orquestra". Segons Lamarca, per la seva grandària, no s'ha d'amplificar l'orquestra i hi ha una pantalla gent. "La combinació de veus i efectes de so i música és sensacional".Ha assegurat que aquesta és una oportunitat única perquè l'autor de la banda sonora original, Bernard Hermann, no la va poder dirigir per una vaga de músics a Los Angeles i "ell no en va estar mai satisfet". Lamarca ha dit que Anthony Gabriele els va comentar que "hi havia errors" a la banda sonora i el director de l'orquestra ha recuperat la idea original de Hermann. Anthony GabrieleEl mateix Anthony Gabriele ha explicat, en declaracions a l'ACN, que Hermann va entendre la psicologia de Hitchcock com a director. Gabriele ha recalcat la importància de la música en els films de Hitchcock i que en moments en els quals no hi ha diàleg, és la música la que explica la història i diu què pensen els personatges. "La col·laboració entre Hermann i Hitchcock és una de les millors col·laboracions en la història del cinema". Les entrades per a aquesta projecció es poden adquirir tant a la web orquestracameramusicae.com, grupbalana.com i a les taquilles dels Cinemes i tenen un preu general de 25 a 55 euros.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.