directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 08:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 13 de desembre de 2018 14:11 h

La Filmoteca dedica un cicle al cineasta japonès Yasuzô Masumura

Va ser una figura clau de la Nova Onada del cinema japonès al costat d'Oshima i Imamura

ACN Barcelona.-La Filmoteca de Catalunya dedicarà un cicle per descobrir Yasuzô Masumura, "un dels grans cineastes japonesos desconegut" a Catalunya. La Filmoteca ha recalcat que va crear "un cinema dissident, de retrats al límit i de decisions extremes, que explora, amb fluïdesa i vigor, les relacions sexuals obsessives a partir de l’emoció senzilla i crua, i amb el qual va contribuir a obrir les portes a una sensualitat més explícita alhora que denunciava amb mordacitat les tares morals derivades d’una societat opressiva". Va ser una figura clau de la Nova Onada del cinema japonès al costat d'Oshima i Imamura. El cicle, format per sis films, es durà a terme aquest desembre a la Filmoteca.

Format en Dret, Literatura i Filosofia a la Universitat de Tokio, va entrar com a ajudant de direcció als estudis Daiei i, gràcies a una beca, va ser el primer japonès a estudiar al Centro Sperimentale di Cinematografia de Roma, amb mestres com Michelangelo Antonioni, Federico Fellini i Lucchino Visconti. En tornar al Japó, el 1953, és assistent de direcció de Kenji Mizoguchi o Kon Ichikawa, i el 1957 debuta en la direcció amb 'Kuchizuke', que esdevé un gran èxit de públic i també rep l'aplaudiment del seu contemporani Nagisa Oshima. Des de llavors emprèn una llarga trajectòria de prop de seixanta títols que conformen una particular trobada entre Orient i Occident. Tot i ser un dels cineastes nipons imprescindibles de la postguerra i una figura clau de la Nova Onada del cinema japonès, moviment paral·lel a la Nouvelle Vague francesa que va tenir entre els seus abanderats Nagisa Oshima, Seijun Suzuki i Shohei Imamura, Yasuzô Masumura és, tanmateix, un desconegut a casa nostra.El cicle, coorganitzat amb Japan Foundation, també és una oportunitat per descobrir l’actriu fetitxe del cineasta, Ayako Wakao, la qual, amb la seva ambigüitat i erotisme, va donar una nova imatge a l’heroïna japonesa.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.