directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 01:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Bages doble fletxa Dijous, 13 de desembre de 2018 15:20 h

Navàs busca recuperar el comerç desaparegut del nucli històric amb una iniciativa que combina art i oci

Quatre locals buits acolliran les propostes de més d'una vintena d'artistes de la Catalunya Central

ACN Navàs.-El carrer de l'Església de Navàs era un dels principals eixos comercials del municipi. Ara però, el trasllat de la majoria de botigues al Passeig i la proximitat de grans superfícies comercials ha fet desaparèixer almenys una desena de comerços històrics d'aquest carrer. Per aquest motiu, l'Ajuntament i la Unió de Botiguers i Comerciants de Navàs han engegat la iniciativa 'Persianes Amunt', que tindrà lloc des d'aquest dijous fins diumenge. Quatre locals en desús reobriran les portes per acollir les propostes de més d'una vintena d'artistes de la Catalunya Central. La voluntat és donar a conèixer els locals per tal d'atraure noves iniciatives comercials. La campanya també inclou subvencions per al lloguer dels locals comercials buits.

Navàs es resisteix a veure com el seu nucli històric es queda sense botigues. En els darrers anys, el carrer de l'Església, un dels principals, ha vist tancar una desena de comerços històrics i, tot i que al poble se n'obren d'altres, la majoria opta pel Passeig. Poc a poc, "el centre queda buit i trist", tal com ha explicat la presidenta de la Unió de Botiguers i Comerciants de Navàs, Regina Revilla. Per aquest motiu, la Unió de Botiguers conjuntament amb l'Ajuntament han engegat la iniciativa 'Persianes Amunt', que comença aquest dijous a la tarda i s'allargarà fins diumenge. Més d'una vintena d'artistes de la Catalunya Central exposaran en quatre locals buits per donar-los a conèixer. "Hi ha gent a qui li podria interessar i que si veuen com són els locals per dins potser se senten atrets", ha explicat Revilla.De la seva banda, els artistes valoren molt positivament la iniciativa per tal de poder donar a conèixer els seus treballs, però també perquè d'aquesta manera poden col·laborar en la lluita per no deixar perdre el comerç local. "És el que dona vida al poble", ha assegurat un d'ells. La campanya suposarà un espai de trobada entre comerç, oci i cultura, i oferirà diverses activitats amb la voluntat de donar vida a espais en desús i mostrar-ne el potencial una vegada convertits en sales ocupades amb diverses activitats. La iniciativa també inclou subvencions per al lloguer de locals buits que es podran sol·licitar a l'Ajuntament de Navàs fins a finals d'any.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.