directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 13 de desembre de 2018 17:42 h

L'Institut del Teatre organitza la segona edició del FIT amb escoles d'art dramàtic de Londres, Àmsterdam, Berlín i Mèxic

L'objectiu és compartir metodologies i maneres d’entendre la docència en les arts escèniques

ACN Barcelona.-L'Escola Superior d'Art Dramàtic (ESAD) de l'Institut del Teatre organitza la setmana que ve, del 17 al 21 de desembre, la segona edició del FIT, el Festival Internacional d'Escoles de Teatre. Es tracta d’un espai de trobada entre l'alumnat i el professorat escoles d’art dramàtic que són referents internacionals, amb l'objectiu de compartir metodologies i maneres d'entendre la docència en les arts escèniques. Així, junt amb l’ESAD, escola amfitriona i impulsora de la iniciativa, hi seran la Royal Central School of Speech and Drama de Londres, l’ATD-Academy of Theatre and Dance d’Amsterdam, l’Ernst Busch Academy of Dramatic Art de Berlín i l’ENAT-Escuela Nacional de Arte Teatral de Mèxic.

Durant cinc dies, l’Institut del Teatre acollirà un intens programa d’activitats per conèixer com es viu i s’experimenta al voltant del fet teatral en les escoles dels països convidats. A través de workshops, col·loquis, pràctiques i representacions dels alumnes es fomentarà l’intercanvi de punts de vista amb l’objectiu d’enriquir l’aprenentatge i avançar en la creació i la recerca aplicades a la docència escènica. En total, al FIT es trobaran més d’un centenar d’alumnes i professors, dels quals més d’una quarantena provenen de les escoles convidades.El FIT arrenca oficialment el dilluns 17 de desembre, a les 9.30 h, al Teatre Ovidi Montllor, amb la benvinguda a càrrec de la directora de l'Institut del Teatre, Magda Puyo. Tot seguit, Anne Bogart, una de les veus més importants del món acadèmic i de la direcció teatral que treballa als Estats Units, oferirà la lliçó inaugural.Pel que fa a les propostes d’espectacles que es podran veure, destaca 'God Suicide' (ENAT, de Mèxic); 'Brand new' (ATD, d’Amsterdam); 'L’òpera de tres rals' (Ernst Busch, de Berlín) o 'Six degrees of separation' (Royal Central School, de Londres). Per la seva banda, l’ESAD de l’Institut del Teatre oferirà 'Passing strange', a càrrec d’alumnes de 4t de l’itinerari de teatre musical, amb la participació d’alumnes de l'ESTAE i músics de l'ESMUC.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.